HŠK Zrinjski: Marinović nakon derbija nezadovoljan veznim redom

Zrinjski-Široki
... Pod Bijelim brijegom odigrali bez golova i tako ostali na sigurnoj distanci u odnosu na pratnju u vrhu tabele. No, sve nije savršeno. Liderska pozicija pojačava pritisak, pa prohtjevi navijača postaju sve veći i veći.

Nije to bila utakmica o kojoj će se pričati. Naprotiv. Dojam je da su obje strane, i Zrinjski i Široki, u utakmicu ušle s ciljem da ne prime pogodak. Zrinjski? Plemići su u konačnici mogli donekle biti zadovoljni. Šef struke Vinko Marinović istaknuo je kako nije bilo lako produljiti pobjednički niz.

- Mislim da je utakmica imala dosta duela i trke, ali ni Široki ni mi nismo bili raspoloženi u završnici, rekao je Marinović, pa dodao: Čak što više, možda smo imali malo slabiji protok lopte u sredini prema naprijed. Izostala je suradnja veze i napadača, tako da se sve svelo na igru na sredini terena s nekim malim brojem prilika i poluprilika. Željeli smo, nismo uspjeli, ali teško je dobiti pet utakmica. Sada se okrećemo domaćoj utakmici sa Čelikom.

Prokomentirao je i ulazak napadača Steve Nikolića u 82. minuti - u prve tri utakmice sezone bio je starter, njegov pogodak protiv Travnika donio je treću vezanu pobjedu, dok na Koševu nije ulazio u igru.

- Imali smo nekih drugih problema, možda bi ušao i ranije. Možda smo planirali ranije uvesti ga igru, ali dvije smo zamjene napravili ranije, pa smo morali ostaviti jednu za sami kraj, pojasnio je.

Da, u Zrinjskom zaista mogu biti zadovoljni učinkom iz prvih pet kola iz kojih su izvukli trinaest bodova, čime su reprizirali prošlosezonski start - tada su sezonu otvorili remijem sa Slavijom, da bi na to svezali pobjede nad Drinom, Radnikom, Željezničarom i Vitezom. No, kako je Marinović istaknuo, u derbiju sve nije bilo naj, naj. Zrinjski je rezultatima naviknuo navijače na najbolje, ali u igri i dalje ima detalja koje treba korigirati. Uigrana startna postava i dalje nije savršena, pa tako važno pojačanje Goran Zakarić i dalje može odigrati samo 60-ak minuta na krilu, s tim da je tu sada i opcija Ivana Peke koji je debitirao upravo u derbiju. Usprkos činjenici da se to nije odrazilo na rezultate, napadačka linija također bi mogla bolje - samo je protiv Olimpica zabila više od jednog gola. S druge strane obrana je ostala savršena, pa gol Zrinjskom ove sezone nisu zabili ni Olimpic, Drina, Travnik, Sarajevo i Široki.

Slijedi domaći okršaj s Čelikom, pa reprezentativna stanka. Bilo bi savršeno dosadašnji dio sezone okončati povratkom pobjedama, no jasno je da Marinović sada kada Zrinjski sigurno drži vrh pod većim pritiskom.