FOTO  HŠK Zrinjski: Marijan i Antonio važne karike mostarskog prvaka

Marijan Ćavar, Antonio Marić, HŠK Zrinjski
...Široki, što je super, no nama je, naravno, zanimljivo da su dvije važne karike trenera Nenada Gagre Prozorčani Marijan Ćavar i Antonio Marić.

Antonio igra na poziciji stopera i kako nam sam kaže u protekloj sezoni odigrao je sve utakmice svih 90 minuta na kojima je postigao 4 gola.

''Sezonom sam i više nego zadovoljan, naučio sam mnogo toga, te stekao veliko iskustvo i nove prijatelje, mogu reći da sam kao osoba i igrački dosta sazreo, za što je najviše zaslužan trener koji nas je kroz cijelu sezonu bodrio, davao korisne savjete i vjerovao u nas, dok pojedinci nisu... Pošto sam evo sada na vratima seniorskog nogometa želio bih otići van BiH kako bih se navikao na ozbiljniji i zahtjevniji nogomet, te iskušao svoje znanje... Za sada imam nekoliko opcija vani i u BiH pa se nadam da će nešto od toga i uspjeti'', kazao je za portal Rama-Prozor.info Antonio.

Inače, Antonio je sa mladom selekcijom Zrinjskog prošle godine sudjelovao i na turniru u Rimu u spomen Pape Ivana Pavla II. gdje su osvojili drugo mjesto, nakon što su u jednoj dosta čudnoj utakmici poraženi od ekipe LND Lazio. U finale su ušli pobijedivši talijanski Udinese i ekipe iz Slovačke i Rumunjske.

Zadovoljan proteklom sezonom je i njegov kolega Marijan Ćavar koji je prvu polusezonu igrao za kadete, a drugu polusezonu za juniore. Ramski Messi (kako mu vole tepati) igra poziciju prednjeg ili zadnjeg veznog, a kroz cijelu sezonu zabio je 10 golova i imao 13 asistencija.

Marijan je bio najbolji igrač turnira Miroslav Mican Kordić kojeg je osvojio s kadetima Zrinjskog, a predstoji mu nakon odmora sudjelovanje na turniru u Danskoj.

Dečki trenutno odmaraju u rodnom kraju, a onda im slijede pripreme za novu sezonu i novi nogometni izazovi.

Ana Kudić