HŠK Zrinjski: Leotar arhiviran, za Široki ne bi trebalo nedostajati motiva

Trener Dragan Perić vjeruje u uspjeh i to kako je rekao - iz jednostavnog razloga što je Zrinjski u ovom trenutku bolji.
Kako je i najavio, u utorak je napravio analizu prve utakmice sezone, a glavni zaključci na kraju su bili - isti kao i dan nakon utakmice. - Ostajem pri tomu da tu utakmicu nismo odradili kako smo željeli, kako smo se dogovorili. Nismo pokazali želju za pobjedom, iako se moglo dogoditi da se i tako nekako provučemo. Ništa zato. Idemo dalje, sada smo u potpunosti okrenuti utakmici sa Širokim Brijegom.
Utakmica je to koju Perić željno iščekuje u namjeri da pokaže da ovaj Zrinjski vrijedi više od poraza od Leotara.

- Da, to je utakmica važna i nama i njima. Ljudi vole reći da se najbolje uči na vlastitim greškama i porazima, iako bih ja volio da mi učimo na pobjedama. Pobjedu u nedjelju svakako očekujem, jer smatram da smo bolji. Ali bit će to kao i uvijek tvrda utakmica. Bila je takva i ona u drugom dijelu prošle sezone. Imali smo mi tada više prilika, no Široki je svoju iskoristio i pobijedio.
Perić, jasno, nije htio otkriti hoće li biti nekih promjena u momčadi koja je u prvom susretu prvenstva zakazala.

- Nema tu nekih promjena, takav je kadar. Uvijek može biti nekih sitnih problema, uvijek može iskočiti neka ozljeda, međutim, sastav se skoro do kraja iskristalizirao, rekao nam je šef struke.
Pojačanja koja su ovog ljeta došla Pod Bijeli brijeg trebala bi pomoći u nastojanju da se Zrinjski digne, no pitanje je hoće li se to osjetiti odmah sada, na početku sezone, protiv Širokog.

- Povratnik Marković te Šćepanović i Aničić naša su pojačanja i igrači od kojih puno očekujemo. Isto tako, iako je pred nama hercegovački derbi, ne vjerujem da će domaći igrači biti pod većim pritiskom. Da, svi će se oni, pa i Mostarci koji igraju za Široki, u svom gradu htjeti pokazati u što boljem svjetlu, dokazati se..., ali opet kažem, neće oni biti pod nekim posebnim pritiskom.
Iako se očekivalo da će derbi biti odigran u 20 sati, termin je pomjeren na sat ranije. No, unatoč činjenici da će temperatura tada imati još onaj dnevni puls, Periću to nije neki značajan čimbenik.
- Riječ je o nekom problemu sa strujom, reflektorima, pa je odlučeno da se igra u 19. Nama to ne predstavlja ništa posebno. Uostalom, u Trebinju smo počeli utakmicu u 17.30. 

Žao mi je Bloudeka, ali to možda i mene čeka

Osvrnuo se Perić i na promjenu trenera u Širokom, razilazak Širokobriježana s Marijanom Bloudekom nakon domaćeg remija sa Slavijom.
- Iskren da budem, žao mi je što se to dogodilo, s Marijanom sam radio u Zrinjskom. Na žalost, to je u BiH postalo sasvim normalno, to da trener nakon prvog kola dobije otkaz. Ali tako je i tu se ništa ne može. Možda i mene sutra to čeka, rekao je strateg mostarskog tima.

Pad Širokog bio očekivan

Forma Širokog Brijega nešto je s čime je struka Zrinjskog dobro upoznata.
- Gledao sam utakmicu sa Slavijom, kaže Perić, dodajući: Obično dođe do pada kada momčad rano počne pripreme i rano ispadne iz Europe. Jasno, tu je najvažnije na najbolji mogući način regenerirat momčad. Ali i oni, kao i mi, od te prve do druge utakmice prvenstva imaju tjedan dana.

Dnevni list