HŠK Zrinjski: Kasni se sa slaganjem momčadi

Naime, danas u podne, sedam dana nakon Izborne skupštine, Pod Bijelim brijegom bi se napokon trebao sastati novi saziv Upravnog odbora, a isti bi između svojih članova trebao izabrati nasljednika Ante Vidačka. Jasno, sve ovo je trebalo biti obavljeno puno ranije, prvo zbog spomenutog Statuta, zatim iz razloga što je zavjesa na prošlu sezonu spuštena još 23. svibnja, a zapravo najviše jer je prošla sezona zbog slabih rezultata u proljetnom dijelu za Zrinjski završila puno prije posljednjeg kola.

Umjesto toga, Pod Bijelim brijegom su prvo čekali da sezona 2011./2012. i službeno završi, zatim su zakazali sjednicu Upravnog odbora koja je održana tek dva tjedna nakon posljednjeg kola (prva otkazana zbog nedostatka kvoruma), na istoj je, pak, odlučeno da će se Izborna skupština održati tek 26. lipnja, odnosno čak 33 dana nakon posljednje utakmice u prošloj sezoni, dok je prva sjednica novog saziva Upravnog odbora zakazana tek za danas. Iz svega ovog može se zaključiti da se Pod Bijelim brijegom ponašaju kao da na raspolaganju imaju više nego dovoljno vremena za slaganje momčadi, iako je svima jasno da je Zrinjski već odavno u zaostatku. Ukratko, površna analiza aktualnog kadra Dragana Perića otkrit će da je isti zbog odlaska Marka Popovića i Damira Džidića slabiji nego u proljetnom dijelu prošle sezone, dok proljetni učinak Zrinjskog jasno otkriva da su Mostarci u drugom dijelu sezone imali puno slabiju momčad nego u prvom. U prijevodu, aktualni kadar daleko je od onog kakav simpatizeri mostarskog kluba priželjkuju, odnosno daleko od onog da bi isti u sezoni pred nama mogao igrati ozbiljnu ulogu u bh. nogometu.
Naime, svi klubovi koju su u prošloj sezoni završili ispred Zrinjskog - Olimpic, Sarajevo, Borac, Široki Brijeg i Željezničar, već odavno su krenuli u slaganje momčadi, dok je, kada je Zrinjski u pitanju, rubrika "došli" još uvijek prazna, baš kao i ona s imenom predsjednika. Podsjetimo, nova sezona kreće za mjesec dana...

Čeka se prva provjera

S obzirom da su Pod Bijelim brijegom dugo čekali s potvrdom Dragana Perića novim trenerom, odnosno da ni mjesec i pol dana nakon završetka protekle sezone nemaju novog predsjednika, onda ne treba čuditi što se kasni i s odigravanjem kontrolnih provjera u pripremama. Primjerice, otprije godinu dana Zrinjski je do 3. srpnja već bio odigrao tri pripremne utakmice (Bigeste, Branitelj, Šibenik), dok su 5. srpnja igrali protiv Osijeka. U ovim pripremama još uvijek se čeka prva provjera.

dnevni list