HŠK Zrinjski: Klub bez predsjednika i trenera

HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, trener, predsjednik, HŠK Zrinjski, prozivka, HŠK Zrinjski, predsjednik

...upitnika je Pod Bijelim brijegom ipak puno više nego što je to bio slučaj uoči priprema za prethodne sezone.

Naime, dok su prošlih godina početkom lipnja upitnici bili vezani isključivo za igrački kadar, danas su oni puno veći i ozbiljniji, budući da su vezani uz upravljačke strukture mostarskog kluba. Ukratko, Zrinjski je trenutačno klub bez predsjednika i trenera! Da, dobro ste pročitali - klub bez predsjednika i trenera.

O čemu se radi? Predsjednik Upravnog odbora Ante Vidačak jasno je rekao kako nema namjeru ostati na toj funkciji, dok je trener Dragan Perić, koji je vodio momčad u posljednja tri kola, imenovan samo privremenim rješenjem, odnosno do kraja sezone. Igračka križaljka? Klubovi koji žele igrati važnu ulogu u sljedećoj sezoni već su je počeli slagati, dok će ista Pod Bijelim brijegom, što je i logično, na dnevni red moći doći tek nakon rješavanja iznad otvorenih pitanja. Da, mnogim se čini da vremena ima dovoljno - pripreme bi trebale početi tek u zadnjem tjednu lipnja, nova sezona tek za dva mjeseca, ali vrijeme brzo curi i svakim prolongiranjem donošenja važnih odluka bit će ga sve manje, a što će onda, prema nepisanom pravilu, značiti improvizaciju i ad hoc rješenja.

Prema svemu sudeći, Perić će ostati na klupi, ali Pod Bijelim brijegom za prioritet ipak imaju posložiti klupsko rukovodstvo, jer od toga isključivo ovisi kakvu će Zrinjski igrati ulogu u bh. nogometu, kako u sezoni pred nama, tako i u bližoj budućnosti. Sjednica Upravnog odbora, koja je 28. svibnja otkazana zbog nedostatka kvoruma, prema informacijama iz kluba, trebala bi biti održana u ponedjeljak, a vidjet ćemo hoće li se na istoj početi rješavati mnoga otvorena pitanja.

Miličević na Euru

Hrvoje Miličević će propustiti veliki dio priprema za sljedeću sezonu, budući da će s U19 reprezentacijom Hrvatske od 3. do 15. srpnja igrati na Europskom prvenstvu u Estoniji. Hrvatska je plasman na Euro izborila na kvalifikacijskom turniru u društvu Austrije (1:1), Gruzije (4:2) i BiH (2:0), a Miličević je minutažu skupljao u utakmicama protiv Austrije i BiH - u prvoj utakmici je u igru ušao u 57. minuti, a u odlučujućoj protiv BiH je u 84. zamijenio mladu Dinamovu zvijezdu Matea Kovačića.

Dnevni list