HŠK Zrinjski kažnjen jednom utakmicom pred praznim tribinama

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, HŠK Zrinjski
Na stadionima u Mostaru, Tuzli i Sarajevu neće biti gledatelja u narednom periodu, odluka je Natjecateljske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Komisija je suspendirala stadione zbog nedavnih incidenata na premijerligaškim terenima.

Nakon Natjecateljske komisije zasjedala je i Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH, a donesena je odluka o sljedećim kaznama:

"Ključne stvari su bile događaji u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. Na pola utakmica su se dogodile ovakve stvari i odlučeno je da se pošalje jasna opomena da se to neće tolerirati. Donesena je odluka o zabrani jedne utakmice igranja pred publikom. Odnosno utakmice će se igrati pred praznim tribinima. Novčane kazne su srazmjerne svim prekršajima".

Zrinjski će u kasu Saveza platiti 5.500 KM zbog upotrebe pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta u teren na meču protiv Sarajeva, a Željezničar zbog korištenja pirotehnike u duelu sa Tuzla Cityjem kažnjen je sa 2.000 KM. Plavi će zbog upotrebe pirotehnike na Koševu u kasu Saveza uplatiti 4.500 KM.

FK Sarajevo je zbog  upotrebe pirotehnike Pod Bijelim brijegom kažnjeno sa 2.000 KM, a zbog propusta u organizaciji gradskog derbija sa Željom 8.000 KM.

 

Široki Brijeg je zbog propusta u organizaciji duela protiv Mladosti kažnjen sa 2.500 KM.