HŠK Zrinjski: Karačić mora krenuti s pravim uigravanjem

Uprvoj su Plemići na Kupresu izgubili od ambicioznog hrvatskog prvoligaša Splita (0:1) - igralo se dva puta po šezdeset minuta, dok će Plemiće danas (18.00) testirati Široki Brijeg. Iako su oba hercegovačka kluba na pripremama na Kupresu, utakmica će se igrati u četrdesetak kilometara udaljenom Tomislavgradu, iako bi oni gledatelji koji namjeravaju uživo svjedočiti ovom ogledu danas trebali provjeriti tu informaciju, jer neće biti iznenađenje ako se ipak bude igralo na Kupresu.

Bez obzira na mjesto odigravanja, jasno je da će ova provjera biti puno važnija za Zrinjski, s obzirom da Široki Brijeg kao pobjednik Kupa u Europi kreće dva tjedna nakon Mostaraca. U utakmici protiv Splita Karačić nije dao nagovijestiti kako bi trebao izgledati sastav u prvom europskom ispitu - koristio je dva kombinirana sastava, dok bi već danas mogao krenuti s ozbiljnijim uigravanjem, jer vremena za neke prevelike eksperimente jednostavno nema. Srđan Savić i Deni Simeunović nisu konkurirali za prvu provjeru, dok će danas vjerojatno ipak biti u kombinacijama.

Iako se ne radi o službenoj utakmici, zanimljivost današnjem ogledu daje činjenica da će Karačić prvi put igrati protiv Širokog Brijega nakon smjene s klupe tog kluba u ožujku 2012. godine. Podsjetimo, Karačić je u 23 službene utakmice na klupi Širokobriježana upisao samo dva poraza, ali je ipak morao odstupiti na startu proljetnog dijela sezone, iako je u tom trenutku Široki Brijeg bio prvi pratitelj vodećeg Željezničara, ali i na pragu plasmana u finale Kupa BiH. Karačić tada nije skrivao da ga je otkaz iznenadio, a o tome je govorio i na službenom predstavljanju trenerom Zrinjskog.

Rezultati u pripremama

Iako treneri vole reći da porazi nikad nisu dobri, Zrinjski je možda najbolji primjer da rezultatima u pripremama ne treba davati preveliku važnost. Naime, Plemići su uoči prošle sezone odigrali pet pripremnih utakmica, još osam u zimskim pripremama, a iako u tih trinaest utakmica nisu upisali nijedan poraz, svi znaju kako je Zrinjski izgledao kada je krenula borba za bodove.

Najstariji i najmlađi

Sporazumnim raskidom ugovora s Igorom Žuržinovom i ostankom Igora Melhera u Mostaru, najstariji igrač u kadru Branka Karačića postao je 31-godišnji Velibor Đurić (5. svibnja 1982.), dok je najmlađi 17-godišnji Nikola Vasilj (2. prosinca 1995.), jedan od četvorice (Bandić, Odak, Vranjić) juniora priključenih prvoj momčadi.

Dnevni list