HŠK Zrinjski: Karačić čeka igrače prevage

...sastav koji se već ne može okarakterizirati "kombiniranim".
Podsjetimo, na vratima je bio Dujković, u zadnjoj liniji Brković, Radeljić, Aničić i Stojkić, vezni red su činili Šćepanović, Muminović, Crnov, Đurić i Marjanović, dok je u napadu bio Bekić. Jasno, danas je nemoguće tvrditi da bi upravo ovaj sastav mogao početi sljedećeg četvrtka u Andori, ali za pretpostaviti je da neke velike promjene ne treba očekivati.
Naime, ulog je ogroman, tako da se Karačić vjerojatno neće odlučiti na prevelike promjene, što u prijevodu znači da će na teren gotovo sigurno poslati provjerene snage iz prošle sezone, još više jer je Vedran Kantar u malom zaostatku za ostalim igračima, dok su Srđan Savić i Deni Simeunović imali malih zdravstvenih problema, baš kao i Nebojša Popović, koji je preskočio provjeru protiv Širokog Brijega. Bilo kako bilo, puno "pametniji" ćemo biti nakon današnje provjere protiv Slavije, iako sastav za Andoru zapravo nije toliko ni važan.

S obzirom da će s druge strane biti amateri, Zrinjski u svakom slučaju, bez obzira na sastav, ne bi trebao imati puno problema doći do željenog rezultata pred uzvrat u Mostaru, no u ovom trenutku s pravom se postavlja pitanje je li ovaj kadar dovoljno kvalitetan za ono što Plemiće čeka nakon utakmica protiv Santa Colome, odnosno za eventualno drugo pretkolo Europske lige i, još više, obveze na domaćoj sceni.
Naš odgovor je - nije, jer se Pod Bijelim brijegom i dalje čekaju pojačanja koja Zrinjskom mogu donijeti dimenziju više u odnosu na prošlu sezonu. Istina, kadar izgleda dobro popunjen, na nekim pozicijama Zrinjski ima i "višak" igrača, ali takav je bio i uoči drugog dijela prošle sezone pa svi znaju kako je mostarski klub izgledao na proljeće. Uostalom, Zrinjski je protiv Širokog Brijega imao samo dva nova igrača u sastavu, Dujkovića i Brkovića, a Plemići bi sigurno skupili puno više bodova da su vratar i desni bok bili jedini problemi prošle sezone.

No, Pod Bijelim brijegom od starta priprema ni ne skrivaju da su u potrazi za još nekoliko igrača. Podsjetimo na riječi dopredsjednika Danka Šulente od prije desetak dana: "Tražimo centralnog braniča s kojim želimo pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji, vezni red također nije do kraja definiran, a poznato je da želimo osnažiti i napad."

Taj centralni branič se još uvijek čeka, baš kao i napadač, a znamo i da je Zrinjski bio u kontaktu s Tonijem Pezom, što je potvrda da se tražio igrač koji bi trebao nadomjestiti realni odlazak Hrvoja Miličevića. Zašto ti igrači još nisu dovedeni? Odgovor je neizravno dao Karačić kazavši: "Ljudima iz kluba sam rekao da u obzir dolaze samo igrači koji su bolji od onih koje već imamo." Takvih, pak, nema puno na tržištu koji je Zrinjskom dostupan, a i onima koji su slobodni prva želja je inozemstvo.

Dnevni list