HŠK Zrinjski: Kako se primiče prvenstvo, mi djelujemo sve bolje i bolje

HŠK Zrinjski, HNK Brotnjo Čitluk, Slaven Musa, HŠK Zrinjski
U posljednjoj provjeri pred gostovanje u Travniku u 1. kolu nadolazeće sezone Plemići su odigrali 1:1 sa Slavijom, a Musa je najviše pozitivnog izvukao iz činjenice da su njegovi igrači, po njegovu mišljenju, cijelo vrijeme utakmice - dominirali. - Kako se primiče prvenstvo, mi djelujemo sve bolje i bolje. Slavija je bila idealan test, jer je možda malo jača od našeg prvog protivnika Travnika i za nijansu slabija od sljedećeg, Čelika. Momčad se malo osvježila kako je intenzitet treninga opustio i to je djelovalo dobro, iako smo praktički od samog početka utakmice morali loviti rezultat, budući da je za Slaviju, moram to istaknuti, dosuđen pravi domaćinski jedanaesterac, rekao je Musa, a zatim se pohvalio ustrajnim kadrom.
- Najvažnije je da je momčad pokazala karakter i da smo pokazali kako ćemo igrati u prvenstvu, da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. Imali smo šanse i bili smo dominantna momčad, a pogreške koje smo napravili najviše su se događale na sredini terena. Imamo sada ovaj posljednji tjedan da to pokušamo otkloniti i da se maksimalno spremimo za start prvenstva.

Duro pauzirao

Ponovno je zabio Levan Kutalija - Gruzijac je prethodno dva puta pogodio mrežu Brotnja...
- Da, i bio je to lijep gol nakon akcije u kojoj su sudjelovala četiri igrača. Baš zbog toga mi je posebno drago što su ti igrači koji igraju prema naprijed, Zadro, Marjanović i Sušić, ulazili u šanse..., imali smo i nekoliko udaraca s distance, tako da sam zadovoljan i tim segmentom igre. Također, bilo je evidentno da nam dosta prostora za napredak ostaje u igri kod prekida.
Slavija nije ostavila previše dvojbi po pitanju udarne postave. Musa tvrdi da je to u glavi već imao riješenim i prije ove utakmice.
- Tih prvih trinaest-četrnaest igrača zna se od ranije. A važno za istaknuti da protiv Slavije zbog lakše ozljede nije igrao Samir Duro, kao i to da se oporavio Toni Markić koji je dobio nekih dvadesetak minuta.

Pritisak dobrodošao

Prvenstvo se opasno približilo, a strateg Plemića uvjerava navijače da se nemaju razloga brinuti. Pritisak je, kaže, tu, ali u ovom slučaju on je - stimulirajući.
- Pritisak uvijek postoji, ali možda je bolje da ga ima..., naravno ne da on bude paralizirajući. Vjerujem da se ovaj Zrinjski može upustiti u borbu za pozicije koje vode u Europu, a za koje će konkurirati četiri-pet momčadi. Možemo se nositi s tim momčadima, s tim da vjerujem da je Željezničar ipak kvalitetom iznad svih i da je prvi favorit za naslov prvaka. Još ćemo vidjeti. Sada mogu samo najaviti da u prvo kolo i gostovanje u Travniku ulazimo s namjerom da pobijedimo.
Uz sve rečeno treba istaknuti da je pritisak koji je na Musi - dvojak.
- Traži se da se ubacuju mlađi igrači, što je svakako poželjno, a istovremeno klub želi i u Europu, što zahtijeva i iskustvo, rekao je strateg Plemića, dodajući da su ta dva zahtjeva u kombinaciji ipak izvediva.

dnevni list