HŠK Zrinjski: Je li vrijeme?

HŠK Zrinjski, prazne tribine

Prvaci smo dvije godine zaredom! Ej, zaredom! Na samom smo početku sezone počeli stvarati povijest, pobijedivši u devet od deset (premijer)ligaških utakmica. Dođe tako subota nakon stanke od 2 tjedna, sunčano vrijeme, ugodnih 23 Celzijeva stupnja bez daška vjetra i 2000 navijača na stadionu HŠK Zrinjski. Nešto čudno?

Je li vrijeme da napokon ispunimo tribine našeg stadiona? Prije prvog kola PLBiH govorilo se o nedostatku kvalitete za još jednu obranu titule, posebice nakon nes(p)retnog ispadanja od Maribora u čijim je redovima danas prošlosezonski prvi napadač Zrinjskog, Jasmin Mešanović. No, igrači koji su došli u klub pokazuju svojim znanjem, ali i zalaganjem, da su kalibar za Zrinjski. Kad na to nadodamo mladog i poletnog Ćavara te "starosjedioce" poput Bilbije, Todorovića, Filipovića, Jakovljevića...Ova ekipa iz kola u kolo dokazuje da ima gard prvaka, a uvijek su im vjetar u leđa njihovi navijači.

Navijači koji su srce HŠK Zrinjski. Navijači koji su toliko puta pokazali svoje srce nesebično pomagavši unesrećenim sugrađanima, ali i drugima. Navijači koji ne grde nakon primljenog gola, već bodre još glasnije. Nažalost, na tribinama nas je sve manje. Kao uzroci se uzimaju iseljavanje Hrvata iz BiH, pogotovo s ovog područja pa i nezainteresiranost za bosanskohercegovački nogomet i samim time, za HŠK Zrinjski. Treba naglasiti da se očekuje i pomak u marketinškom smislu, a prve korake ka napretku smo vidjeli već jučer na druženju igrača i navijača HŠK Zrinjski. Ali..Nije dovoljno! 

Je li vrijeme da stvari preuzmemo u svoje ruke? Navijači Zrinjskog su oduvijek pokretačka snaga Mostara, a Zrinjski je ultimativni pokretač ovog grada. Zato pokreni svoj Mostar! Zagovaraj pozitivne promjene i radi na njima. Plati kartu onome tko to ne može. Pozovi prijatelja koji stadion vidi samo na Facebooku, nek' i on postane dijelom ljubavi što spaja tuge i veselja. Otkaži randes, igra Zrinjski! Sa Zapada pritisni protivničku ekipu hukom, nagradi svoje pljeskom i podrži pjesmu sa Stajanja koja nikada ne prestaje.

Je li vrijeme da ponovno probudimo grad? Ja mislim da jest. ZRINJSKI TE TREBA!

 

HERCEGOVINA.INFO