HŠK Zrinjski: Izgubljena bitka ne znači izgubljeni rat

HŠK Zrinjski: Izgubljena bitka ne znači izgubljeni rat
Ako uzmemo u obzir neifikasnost i pojedinačne pogreške, Plemići su na Grbavici dosta dobro izgledali na terenu. Zrinjski je imao više loptu u svom posjedu, kao i odlične prigode koje nažalost nisu realizirane, a Željezničar je praktički iz dvije ozbiljnije situacije postigao dva pogotka.

Sve ovo mala je utjeha navijačima, jer rezultat se piše, a igra i odnos snaga na terenu su već danas zaboravljeni. Poslije ove utakmice razlika između Željezničara i Zrinjskog iznosi pet bodova, ali to nipošto ne znači da je borba za naslov prvaka gotova.

Zrinjski ima daleko najpovoljniji raspored od svih konkurenata za plasman u Europu, i jedan kiks nekog od direktnih protivnika može drastično promijenuti stanje na ljestvici. Pred nogometašima Zrinjskog su dvije domaće utakmice, i nakon njih bit će puno toga jasnije, bar što se tiče borbe za sami vrh.

Prije toga svega treba odraditi i prvu utakmicu ¼ finala Kupa BiH protiv Mladosti. Iako se pri ždrijebanju učinilo da je Mladost najlakši protivnik, nogometaši iz Velike Obarske su pokazali da to nije baš tako. Naime, u prva dva kola nastavka natjecanja u Premijer ligi BiH Mladost je na gostovanjima kod Borca i kod Veleža pokazala da je riječ o izuzeno dobroj momčadi koja je u stanju iznenaditi svakoga, pa je itekako potreban oprez. Zrinjski je kvalitetnija momčad od Mladosti, a pošto se uzvrat igra u Mostaru Plemići su puno bliži plasmanu u polufinale Kupa BiH.

Izgubljena je jedna bitka, ne i rat, a nogometaši Zrinjskog su još uvijek čvrsto u sedlu na putu ka ostvarenju zacrtanih ambicija.

HERCEGOVINA.info