HŠK Zrinjski: Iz utakmice u utakmicu sve manje upitnika

... bio utemeljen, iako su Vukovi u utakmicu ušli s ulogom velikog favorita.
Kao i protiv Željezničara (0:0) na Grbavici, Zrinjski je do boda opet došao remijem bez pogodaka, a Karačić nakon utakmice nije bio zadovoljan rezultatom.
- Nisam zadovoljan rezultatom, jer smo, s obzirom na igru, trebali pobijediti. Većim dijelom utakmice smo bili bolji protivnik, ali još jednom je zakazala realizacija, govorio je Karačić, koji je objasnio i zašto je utakmicu na Otoci čekao s dozom optimizma.
- Olimpic je iz niza razloga imao ulogu favorita, ali ja sam osjetio da se momčad diže, kao i da igrači sve više i više prihvaćaju moje zamisli i ideje. Iako smo pobjedom protiv Gradine (2:1) potvrdili mjesto u sredini ljestvice, ja sam igračima jasno rekao da u preostalim utakmicama do kraja sezone želim vidjeti pravu reakciju, dobre igre, ali i dobre rezultate. Protiv favoriziranog Olimpica je to izgledalo dosta dobro, a da smo realizirali jednu od nekoliko dobrih prilika, iz Sarajeva bismo se vratili još zadovoljniji, govorio je Karačić.
U odnosu na utakmicu protiv Gradine Karačić je napravio pet promjena u sastavu, jer su od prve minute krenuli Marin Aničić, Luka Brlenić, Velibor Đurić, Mile Pehar i Matija Poredski.

- Zadovoljan sam kako su pojedini igrači reagirali. Đurić je kontinuitet treninga podignuo na veću razinu i to se odmah odrazilo na njegovu igru, Aničić se vratio nakon ozljede i bio je puno bolji nego u utakmicama prije toga, odlično je reagirao i Miličević nakon dvije nešto lošije utakmice...

Utakmica protiv Olimpica bila je osma u nizu nakon poraza od Zvijezde (1:2), poraza koji je označio kraj europskih ambicija i početak selektiranja igračkog kadra za sljedeću sezonu. Karačić ni jučer nije želio govoriti o imenima, iako je jasno da već sada zna s kojim bi igračima mostarski klub trebao krenuti u pripreme za sljedeću sezonu.
- Naravno da iz utakmice u utakmicu upitnika ima sve manje, ali pred nama su još dvije utakmice i logično da o imenima još uvijek ne želim govoriti, zaključio je Karačić.

Spreman na razgovor

Iako je Branko Karačić dobio zadatak da zajedno sa svojim asistentima selektira igrački kadar za sljedeću sezonu, trener Plemića još uvijek ne zna hoće li on biti trener koji će krajem lipnja početi pripreme s momčadi, jer je početkom travnja s klupskim rukovodstvom dogovor postigao samo do kraja sezone.
- Ja sam u svakom slučaju spreman za razgovor o nastavku suradnje, ali tu temu treba ostaviti za kraj sezone. Momčad sam preuzeo u specifičnom trenutku i u tom trenutku je bilo razumljivo da suradnju dogovorimo samo do kraja prvenstva, a što će se dogoditi na ljeto, pokazat će vrijeme, izjavio je Karačić.

Dnevni list