HŠK Zrinjski: Isključivi krivac za događanja u Foči je NS BiH

foča

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

1. Nogometni savez BIH je a u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju dozvolio FK Slaviji da svoje utakmice kao domaćin igra na stadionu u Foči, iako je valjda svima tko je god ikada bio na tom stadionu jasno da isti ne zadovoljava niti minimum potrebitih uvjeta koji su postavljeni u Pravilniku o licenciranju, a u dijelu koji se tiče kriterija za infrastrukturu /članak 58 do 62/.
Ovo se posebno odnosi na činjenicu da postoji samo jedna krajnje ne uvjetna tribina, sa samo jednim ulazom na istu odmah uz službeni ulaz i uz svlačionice, dok je navodno službena prostorija za delegata i druge službene osobe bila neuređena terasa na kojoj je bio ogroman broj nepozvanih osoba.
Prema Propozicijama Premijer lige BIH sezona 2014/15 na utakmici vrhovni autoritet je delegat /članak 25 Propozicija/, i on je jedini koji može donijeti odluku da li su ispunjeni uvjeti da se utakmica odigra. Sve primjedbe vezano za samu organizaciju utakmice, ovlašteni predstavnik HŠK Zrinjskog dao je na zapisnik a odluku o odigravanju ili neodigravanju utakmice donosi delegat u konzultaciji s Komitetom za natjecanje koji u ime IO NS BIH rukovodi takmičenjem u Premijer ligi.

2. Što se tiče zabrane dolaska Ultrasa na utakmici u Foči prije svega se zaboravlja napomenuti da je prije dolaska do Foče, navijači kao i sama Uprava HŠK Zrinjskog onemogućeni putovati smjerom Nevesinje-Gacko-Foča već smo odmah nakon Nevesinja usmjereni na makadamski put preko Kalinovnika koji se već dugo ne koristi pa je sva sreća da nije bilo kakvih problema u putu. Tijekom puta do Foče telefonski smo izvješteni da Ultrasima neće biti dozvoljen pristup stadionu jer isti ne zadovoljava niti minimalne uvjete za prihvat gostujućih navijača. Odmah je stupljeno u telefonski kontakt s Komitetom za natjecanje NS BIH koji nam je dao uvjeravanja da će se sve poduzeti da se navijačima dozvoli nazočnost utakmici.
Međutim, dolaskom na Stadion načelnik PS Foča je dao do znanja da ta Policijska stanica nije izvještena o dolasku navijača /iako je Zrinjski na vrijeme izvijestio domaćina utakmice FK Slaviju/, te da nema dovoljan broj policajaca za osiguranje ove utakmice.
Želeći po svaku cijenu osigurati nazočnost svojih Ultrasa, HŠK Zrinjski je tražio da isti budu smješteni iza gola na Stadionu tako da ne budu na istoj tribini sa domaćim navijačima ali taj prijedlog nije prihvaćen jer se navodno radi o privatnom zemljištu pa za smještaj navijača u tom dijelu nemaju suglasnost vlasnika zemljišta.
Međutim, očito gospoda iz NS BIH shvaćajući propuste u davanju dozvole za odigravanje utakmica Premijer lige BIH u Foči žele podijeliti krivnju s nekim drugim, ali HŠK Zrinjski je apsolutno pogrešna adresa.
Zanimljivo će vidjeti da li će i ubuduće Stadion u Foči imati licencu za utakmice Premijer lige BIH i kako će gostujući navijači dolaziti u Foču.

3.Iako je jasno da je isključivi krivac za nastalu situaciju NS BIH koji je dao licencu za Stadion u Foči kao stadion koji zadovoljava kriterije za odigravanje premijerligaških utakmica kao i sam domaćin utakmice koji nije poduzeo apsolutno ništa glede same organizacije utakmice /kašnjenje početka utakmice od 30 minuta, nepostojanje dovoljnog broja zaštitara, gađanje pomoćnog suca, višeminutni prekidi utakmice i sl./ ne želimo da se ovo priopćenje shvati kao pritisak za eventualno poništenje utakmice ili registraciju utakmice nekim službenim rezultatom jer je FK Slavija na terenu zasluženo osvojila bod, ali hoćemo i moramo tražiti odgovornost ljudi koji vode takmičenje, jer ako od prvog kola krenu neregularnosti ne znamo što nas čeka dalje, jer nije ovo prvi put da se našim navijačima uskraćuje pristup stadionima bez bilo kakvog valjanog razloga.

HŠK ZRINJSKI

Povodom iste stvari oglasili su se i Ultrasi:

Predstavnici Kluba navijača "Ultras-Zrinjski" razgovarali su danas u prostorijama HŠK Zrinjski s klupskim dopredsjednikom Davorom Martinovićem o subotnjim događajima u Foči.

Izneseni su naši stavovi o situaciji koja se ne događa prvi put.

Doneseni su i određeni zaključci, od kojih je najvažniji kako će HŠK Zrinjski uputiti dopis Nogometnom savezu BiH: Prva momčad HŠK Zrinjski ubuduće neće istrčati na teren stadiona na kojem "ne postoje uvjeti za smještaj gostujućih navijača".

Također, povodom istupa u medijima klupskih dužnosnika, želimo odbaciti svaku pomisao na "nadoknadu troškova putovanja" u subotu.

Trošak putovanja najmanji je problem.

Prava šteta je nenadoknadiva.

Svi u Zvornik!