FOTO  HŠK Zrinjski: Infrastrukturni napredak kao korak naprijed

HŠK Zrinjski, infrastruktura, europska natjecanja

Odavno se priča o tome kako je Zrinjski izišao iz okvira Mostara, a prošla nedjelja je to konačno potvrdila. Hrvatski športski klub Zrinjski ne samo da je 'prešišao' Mostar, već i čitavu Hercegovinu o čemu nam govori činjenica da su Plemiće bodrili navijači iz Žepča, Fojnice, Metkovića, Splita, Zagreba, Kutine, ali i iz Australije, Njemačke te Sjedinjenih Američkih Država.

I što reći nakon onakve predstave na tribinama i na terenu? Sponzori navalite! Zrinjski tek treba ostvariti svoj marketinški potencijal, a pobjeda bez ijedne mrlje u nedjelju je tek prvi korak prema tome. Prelijepa ne samo nogometna, već i životna priča ispričana je u Mostaru te nedjelje, jer dok je onih koji istinski žive za ovaj klub, bit će i imena Zrinjskog.

Petnaest tisuća duša na stadionu, koreografija na zapadnoj tribini, huk s prepunog Stajanja...Pitanje glasi: Je li Zrinjski dosegnuo svoj limit? Rezultatski zasigurno nije, jer smo uvjereni da ova momčad ima još puno toga za pružiti u europskim okvirima. Upravo kada govorimo o Zrinjskom i europskim standardima, imamo vrlo dobar igrački kadar te solidnu navijačku bazu, pritom ne govorimo o fanatičnoj jezgri navijača koji spadaju u sami vrh navijačke scene u regiji. 

Što fali HŠK Zrinjski? Infrastruktura, jednostavno rečeno. No, da bi došlo do napretka na tom polju...Taj dio nije jednostavan. Bez adekvatne podrške vladajućih struktura, ne samo u gradu na Neretvi već i u kompletnoj državi, teško je ostvariv napredak. U što ćemo ulagati ako ne u obrazovanje i sport, a HŠK Zrinjski je već godinama ponajveći promotor kako grada Mostara, tako i Bosne i Hercegovine. Možda i postanemo 'one hit wonder' ove sezone pa napravimo famozni iskorak, no za konstantnost u europskim natjecanjima potrebna su veća ulaganja, kako u igrački kadar, tako i u prethodno spomenutu infrastrukturu. Bez značajnijih ulaganja, Mostarcima preostaje tapkanje u mjestu. A pokazali smo da možemo...

Mostar zaslužuje bolji stadion, Zrinjski zaslužuje bolji stadion, ali možda i najvažnije od svega, zaslužuju ga navijači! Zaslužuju novu tribinu, uređen WC, zaslužuju sve najbolje jer su upravo oni pokazali da Mostar diše za Zrinjski, da je zanimanje za nogomet još uvijek na visokom nivou, da je grad živ i da brine za svoj klub.

"Jer tebe vole znaj sva raja mostarska.."

 

HERCEGOVINA.INFO