HŠK Zrinjski: Imamo se pravo nadati

Naime,u dvanaest Karačićevih utakmica u prošloj sezoni 29-godišnji veznjak nije počeo samo u jednoj, a status standardnog igrača je zadržao i na startu ove sezone, tako da ga u početnom sastavu treba očekivati i u Burgasu.
- Svjesni smo da će biti teško doći do rezultata koji bi nas odveo u treće pretkolo, ali imamo se pravo nadati da možemo uspjeti, izjavio je Muminović.
- U prvoj utakmici smo se uvjerili da Botev ima vrlo kvalitetnu momčad, ali isto tako smo se uvjerili da se s njima možemo nositi, dodao je veznjak Zrinjskog.
Bugari su ulogu favorita imali i uoči prve utakmice, a rezultatom u Mostaru su svoje izglede još više povećali.

- Botev je favorit, to je činjenica, ali ne toliki da bi se naši izgledi karakterizirali vrlo malim. Znamo da ćemo za dobar rezultat morati odigrati odličnu utakmicu, ali vjerujem da smo u stanju odigrati na takvoj razini. U ovakvim utakmicama potrebno je imati i malo sreće, tako da se nadam da će i ona biti na našoj strani.

Muminović kaže da je bugarska momčad ostavila dobar dojam na njega.
- U svojim redovima imaju nekoliko odličnih pojedinaca, pogotovo prema naprijed, a iako bi se iz prve utakmice moglo zaključiti da su u defenzivi nešto slabiji, njihovi rezultati ipak otkrivaju da primaju jako malo pogodaka.

S obzirom na rezultat prve utakmice, jasno je da Zrinjski za treće pretkolo mora postići barem jedan pogodak, ali Muminović kaže da ne treba očekivati pretjeranu ofenzivu.
- Taktiku će, jasno, odrediti stručni stožer, ali to što trebamo postići pogodak ne znači da se moramo otvoriti od prve minute, jer bi Botev to sigurno znao kazniti. Jednostavno, morat ćemo biti strpljivi i uz kvalitetnu igru u defenzivi tražiti priliku da ugrozimo gol protivnika.

Da će izostanak Pere Stojkića biti velik hendikep, smatra i naš sugovornik.
- Obično se kaže da nema nezamjenjivih, ali Stojkić će nam sigurno nedostajati, budući da za njega nemamo pravu zamjenu, zapravo igrača kojem je ta pozicija također prirodna. U ovom trenutku zaista ne znam za koga će se šef odlučiti.
Na kraju kratkog razgovora dotaknuli smo se i očekivanja na domaćoj sceni.
- Kvalitetniji smo nego prethodne sezone, ali ambicije su iste, jer je Europa bila cilj i prošle sezone, zaključio je Muminović.

Dnevni list