HŠK Zrinjski: Igraj do kraja - 09.03.2017

Stadion HŠK Zrinjski, hercegovački derbi

Rezultatski Plemići i ne stoje tako loše s obzirom na osvojena 4 boda u utakmicama sa zeničkim Čelikom te Krupom, ali ono što sigurno brine navijače jest igra koju igrači Zrinjskog (ne)pružaju na terenu. Prva utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine samo je produbila igračku krizu Plemića. U hercegovačkom derbiju Široki Brijeg je puno bolje stajao na terenu te možemo konstatirati da je Sablić nadmudrio svog protivnika na klupi, Ivicu Barbarića. Rezultat na kraju je glasio 0:2 u korist gostiju, ali je veoma lako moglo biti i drukčiji ishod da su Peko i Tomić iskoristili svoje šanse u drugom poluvremenu. Pored tih prilika nisu Plemići puno toga pokazali. Vrijedi istaknuti da su Rijad Kobiljar i Tonći Kukoč odradili svoj službeni debi u dresu Zrinjskog. 

Tribine stadiona HŠK Zrinjski  bile su poprilično ispunjene s obzirom da uvjeti za igru nisu bili idealni zbog jakog vjetra koji je puhao tijekom svih 90 minuta. Ponovno su Ultrasi bili dvanaesti igrač Zrinjskog, ali ovog puta to ipak nije bilo dovoljno da se savlada izrazito čvrst i motiviran protivnik. 

Pred Plemićima je utakmica u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti koja pod Husrefom Musemićem igra poprilično atraktivan nogomet. Prošle su sezone igrači Zrinjskog proslavili titulu pred brojnim Ultrasima upravo u gostima kod Mladosti te se u taboru Plemića nadaju da će ova utakmica biti prekretnica za bolji nastavak sezone. U ovom dijelu sezone svaka je utakmica veoma važna , a već naredni vikend nam donosi nekoliko zanimljivih utakmica, poput one na Koševu, gdje će Sarajevo ugostiti NK Široki Brijeg.

Nakon utakmice protiv Mladosti, Plemići će se okrenuti uzvratnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine koja će se odigrati u srijedu na stadionu Pecara. Navijači Zrinjskog vjeruju da aktualni prvak države može preokrenuti rezultat na gostujućem terenu, na kojem ipak u susretima ovih dvaju hercegovačkih klubova Plemići uživaju veću podršku s tribina. Ne treba niti sumnjati da će i ovog puta pristalice mostarskog kluba ispuniti tribine stadiona Pecara te da će bodriti svoje ljubimce svih 90 minuta. Odigrano je tek prvo poluvrijeme, a znamo kako je Zrinjski u prošlosti znao nadigrati Široki Brijeg upravo na Pecari. Ne sumnjamo da će igrači Zrinjskog vođeni pjesmom s tribina dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu vrijednu preokreta koja će zasigurno još jednom podignuti Mostar na noge. Zato..Igraj do kraja!

 

HERCEGOVINA.info