HŠK Zrinjski: Igra miljama dalelo od ambicija

Uoči jučerašnje utakmice navijači su bili optimistični, i vjerovali su u svoje nogometaše bez obzira na loše partije u proljetnom dijelu sezone. Porazi u Premijer ligi udaljili su Plemiće od Europe, pa se put kroz Kup BiH činio lakšim za ostvarenje ambicija koje su najavljene uoči sezone.

Sinoćnja utakmica je pokazala da su sve to računi bez krčmara, i Zrinjski je odigrao još jednu slabu utakmicu , te se zasluženo oprostio od daljnjeg natjecanja. Željezničar je očito znao po što je došao i na kraju je samo uzeo ono što mu je ponuđeno. Sa druge strane Zrinjski je izgledao jalovo i nemoćno, a borbenost pojedinaca nije bila dovoljna da se parira Željezničaru.

Napad ni jučer, uostalo kao ni cijelog proljeća nije funkcionirao, te se na prste mogu nabrojati prigode koje su mirisale na pogodak. Sa takvim napadom nikakve ambicije nisu realne, i to se pokazalo jedinom i oravom istinom.

Netko će možda reći da je lako biti general poslije izgubljene bitke, ali Zrinjski je ovu bitku izgubio već u prvoj utakmici odigranoj u Sarajevu. Da je tada bilo više hrabrosti rezultat bi bio povoljniji, te bi se i u jučerašnju utakmicu ušlo potpuno drugačije.

Kako sada stvari stoje i ove godine će Europa zaobći stadion pod Bijelim Brijegom. Prvenstvo još nije gotovo, puno je bodova u igri i protivnici nisu nedostižni, ali za takav pothvat treba 11 nogometaša koji će ostaviti srce na terenu za dres kluba koji nose i za sve one silne navijače koji im nisu uputili niti jednu ružnu riječ nakon svih ovih loših izdanja.

hercegovina.info