HŠK Zrinjski: Idealno gostovanje za važnu pobjedu

HŠK Zrinjski, FK Velež, HŠK Zrinjski, nezadovoljstvo, HŠK Zrinjski, NK Travnik

...podno Vlašića. Između Santa Colome i Travnika dosta toga se događalo - pričalo se o Stuttgartu, spekuliralo o otkazu Branku Karačiću, Zrinjski je nakon četiri godine opet bio lider, ali i razočaravajući šesti sa sedam bodova minusa u odnosu na prvoplasiranog, u Kupu je morao strepiti protiv Rudara, dok je vodeći Borac izbačen s lakoćom...Bilo je tu svega, a u kakvom će se raspoloženju zaključiti prvi dio sezone ovisi o epilogu sutrašnje utakmice na Piroti, budući da pogled na ljestvicu otkriva da Zrinjski jesen može zaključiti kao premierligaški lider, ali i kao šestoplasirani klub prvenstva.

Iako u posljednjem kolu, objektivno, najlakši posao ima Sarajevo - na Koševu gostuje Leotar, Travnik na Piroti je ipak idealan protivnik u lovu na vrlo važnu pobjedu na zaključivanju prvog dijela sezone. Naime, Veziri su u ovoj sezoni na svojoj Piroti uspjeli pobijediti samo dva izravna konkurenta za ispadanje - Leotar (1:0) i Rudar (1:0), dok su u posljednjih pet utakmica upisali isto toliko poraza, što su pokazatelji koji dovoljno govore o njihovoj kvaliteti i formi. S druge strane, Zrinjski je ove sezone osvojio već četrnaest bodova u gostima, dok je na posljednja tri (Čelik 2:3, Mladost 2:0, Rudar 2:0) u svakoj utakmici postigao minimalno dva pogotka.

U prijevodu, kvaliteta i samopouzdanje su sigurno na strani Plemića, a nije nevažno ni što će Branko Karačić na raspolaganju imati znatno širi kadar nego protiv Zvijezde, budući da će se u kombinacije vratiti Zoran Brković i Marin Aničić.

Sutrašnja utakmica na Piroti bit će 26. za Zrinjski u prvom dijelu sezone, dok na proljeće Plemiće čeka samo 13, 15 ili 17 utakmica, ovisno o rezultatu u Kupu BiH.

Dnevno list