HŠK Zrinjski: I protiv Borca ide na pobjedu

hsk-zrinjski-nk-zvijezda-4-1
 O Borcu manje-više sve znam, gledao sam ga i na Pecari protiv Širokog Brijega, no ipak ću danas pogledati još neke snimke njihovih utakmica kako bih skupio što više informacija o protivniku koji nas čeka u subotu, izjavio je jučer Musa.

 Aktualni prvak opet ima kvalitetnu momčad, a i u prvih pet kola je potvrdio da su visoke ambicije koje ima i ove sezone utemeljene. No, uvjeren sam da i protiv njih možemo igrati, tako da ćemo i u Banju Luku ići s istim ciljem, odnosno s željom da ostvarimo pozitivan rezultat, isto kao što je bio slučaj na Piroti protiv Travnika, Bilinom Polju protiv Čelika i Grbavici protiv Željezničara, dodao je Musa. Plemići nastavak prvenstva čekaju s nešto širim kadrom nego su čekali start, budući da će Musa protiv Borca na raspolaganju imati i Igora Žuržinova, Marija Lamešića te Phila Jacksona - prvi je već imao minutažu protiv Željezničara i Zvijezde, dok Lamešić i Jackson tek trebaju debitirati.

 Mini pripreme na Kupresu su svim igračima dobro došle, a njima trojici možda najviše, budući da su nam se naknadno priključili. Žuržinov je svoju kvalitetu već potvrdio u prethodne dvije utakmice i jasno da će protiv Borca biti u još užim kombinacijama, Lamešić je spreman, možda i za svih devedeset minuta, dok sam zadovoljan i kako se diže Jackson, iako on još uvijek nije na razini Žuržinova i Lamešića.


Širi kadar Musi će dobro doći i zbog nešto napornijeg ritma utakmica koji premierligaše čeka počevši od 6. kola, jer će u sljedeća tri tjedna, odnosno do sljedeće reprezentativne stanke, odigrati šest utakmica. U prvenstvu Plemiće čekaju Borac (10.9.), Sloboda (18.9.), GOŠK (24.9.) i Velež (2.10.), a između njih će se ugurati i dvije utakmice Kupa - 14. rujna na programu je ogled šesnaestine finala, a 28. rujna eventualna prva utakmica osmine finala.

 Prvu reprezentativnu stanku smo dočekali zadovoljni učinjenim, a nadam se da ćemo i uoči druge imati razloga za zadovoljstvo. Vrlo dobro smo svjesni stvari koje nisu funkcionirale u našoj igri i naravno da na njima radimo, zaključio je Musa.

Dnevni List