HŠK Zrinjski i NK Zagreb učesnici Brotnjo kupa

HŠK Zrinjski, NK Zagreb, HŠK Zrinjski, NK Zagreb, HNK Brotnjo Čitluk

...godinu dana "živnuo" formiranjem nove Uprave i ove sezone u Drugoj ligi FBiH Jug za cilj ima povratak u Prvu ligu FBiH.
Čitlučani će pokrenuti "Brotnjo kup", a njegovo prvo izdanje će biti upriličeno od 3. do 5. veljače sljedeće godine.

- Sigurni sudionici turnira su Zrinjski, Zagreb i naravno domaćin Brotnjo. Četvrti klub će najvjerojatnije biti Rijeka. Brotnjo kup će se ubuduće održavati svake godine u veljači. Uskoro ćemo imati Upravni odbor i pripremiti se. Svi članovi će biti uključeni, očekujemo da ćemo imati dobru organizaciju i vrhunski turnir, kaže sportski direktor Brotnja Vladimir Vasilj. Na Upravnom odboru će se rezimirati i polusezona u Drugoj ligi FBiH Jug koju su Čitlučani uspješno okončali okitivši se titulom jesenskog prvaka.
- Imali smo pred kraj malo oscilacija, ali smo u težem jesenskom rasporedu osvojili 35 bodova i to je uspjeh, smatra Vasilj.

Proljetni dio je prilika završiti započeto na najbolji način.
- Moramo iskoristiti prvih šest kola gdje četiri utakmice igramo kod kuće, a dolaze nam i izravni konkurenti Tomislav i Troglav. Ako krenemo prema očekivanjima, možemo se na startu odvojiti i biti nedostižni pratiteljima. Mislim da će nam biti dovoljno 35 bodova i u drugom dijelu, ali ćemo nastojati i to premašiti, kaže Vasilj.
Osim Tomislava i Troglava u posljednje vrijeme kao konkurent se nametnuo i Igman.
- Konjičani se uključuju u igru, ali nam i oni dolaze na Bare, imamo sve u svojim rukama. Sad smo prvi i moramo to iskoristiti. Najopasniji su, međutim, oni koji se pritaje kao Igman, pogotovo Tomislav koji je pozitivno iznenadio s brojem osvojenih bodova, napominje Vasilj.
Iako su imali uspješnu jesen, kadar će do proljetnog dijela proći kroz određene promjene.

- Dovest ćemo samo provjerene igrače, 90 posto onih koji su iznijeli prvi dio će ostati u momčadi. Najviše dvojica novih će stići i to po jedan u obrani i vezi, rekao je Vladimir Vasilj.

Dnevni list