FOTO   HŠK Zrinjski i Mostar su ponosni što je dres Plemića nosio veliki Luka Modrić

Luka Modrić
Kapetan nogometne reprezentacije i veznjak Reala ove godine okitio je još jednim naslovom Lige prvaka, a s Vatrenima osvojio je srebrno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je i proglašen za najboljeg igrača . Ova godina će tako u nogometnoj povijesti ostati upamćena kao i godina Luke Modrića.
Svi oni koji požele potražiti malo više podataka o karijeri Luke Modrića u njegovoj biografiji naći će i podatak da je Luka nosio dres HŠK Zrinjski Mostar. HŠK Zrinjski i Mostar tako mogu biti ponosni da je dres Plemića nosio i na stadionu pod Bijelim Brijegom igrao najveći i najbolji nogometaš s ovih prostora u povijesti. Luka je česti znao istaći da mu je igranje za Plemiće u PL BiH pomoglo u karijeri, a HŠK Zrinjski je bio prva prava stepenica u karijeri najboljeg svjetskog nogometaša.
Nema kluba na ovim prostorima koji se može pohvaliti da je njegov dres nosio najbolji igrač Svjetskog prvenstva i najbolji nogometaš Europe. Zrinjski je tako skupa s Lukom ušao u nogometnu kuću slavnih, a mi ovaj puta još jednom donosimo našu autorsku priču o Luki iz vremena kada je nosio dres HŠK Zrinjski.

Te, ne tako davne 2003 godine Zrinjski nije igrao neku veliku ulogu u domaćem BH nogometu.  Igrači su dolazili i odlazili, rezultati su izostajali, i uglavnom se klub borio za opstanak. Dobro se sjećam dana kada mi je vozač Zrinjskog , sada već pokojini Rade rekao da je u Zrinjski iz Zagreba došao jedan strašan mladi igrač.
Naravno, nisam znao da li da mu vjerujem ili ne, jer smo se bili naslušali tih priča o strašnim igračima, a Zrinjski je uvijek slabo igrao, te bio slabo plasiran. Luku sam upoznao odmah po dolasku u Zrinjski. Skupa s Davorom Landekom došao je u tadašnje okupljalište navijača Zrinjskog Caffe X. Bio je sramežljiv i čudno je gledao u nas navijače koji smo pričali i maštali o velikom Zrinjskom. Tražio je od konobara neki sok da nije gazirani, i na tom istom negaziranom soku je ostao sve vrijeme igranja za Zrinjski.

U to vrijeme je bio još momčić, nije puno izlazio u grad, ali je nekako redovito svraćao u taj naš kafić jer je tom rutom svakodnevno prolazio na putu ka hotelu Mostar gdje se i hranio. Od već opisanog dolaska u Mostar i Zrinjski, pa do povratka u Zagreb Luka je bio omiljen među navijačima. Uvijek je nalazio vremena da popriča sa svima koji su se interesirali za njega, njegovu karijeru, Dinamo, Zrinjski ili općenito za nogomet.
Za vrijeme svog boravka u Mostaru najviše se družio upravo s Landekom i Ivicom Džidićem, s kojima je i došao iz Dinama u Zrinjski. Kada je odigrao svoju prvu utakmicu za Zrinjski znao sam da je barba Rade u pravu, i da se radi o strašnom nogometašu. Tu sezonu koju je odigrao za Zrinjski pamtit će svi navijači, ali i sam Luka jer je praktički on osigurao našem klubu opstanak u društvu najboljih.
Navijači su redovito skandirali njegovo ime, a dobro se sjećam i transparenta koji su Ultrasi izvjesili u Posušju na kome je pisalo "Svi kao Luka". Na kraju te sezone Luka je dobio i navijački pokal kao priznanje za sve što je napravio za Zrinjski. Tih godina kao vrlo mlad nogometaš znao je što hoće. Marljivo je trenirao, živio je sportski, tako da nije ni imao puno vremena za izlaske ili neku ljubav, premda je dosta djevojaka u Mostaru bilo zagrijano za njega. Zadnji puta te sezone sam ga vidio na istom mjestu gdje sam ga i upoznao. Slavili smo opstanak u društvu najboljih, a slavlju se pridružio i Luka. Te večeri se zadržao vani duže nego obično i bio je svima na usluzi. Pale su i zajedničke fotke, tako da se danas možemo pohvaliti da smo bili u društvu najboljih nogometaša svijeta.

Tu noć nam je i priopćio da odlazi iz Zrinjskog, te da mu je žao zbog toga. Vjerujte nama je bilo puno više nego njemu. Danas smo sretni i ponosni što je tu jednu sezonu Luka nosio dres našeg Zrinjskog koji je danas višestruki prvak države.

HERCEGOVINA.info