HŠK Zrinjski: I dalje dovoljno vremena za pronalazak pojačanja

...suhi dio trenažnog procesa prolazi prema planu, no pripreme će zapravo postati zanimljive tek za nekoliko dana kada Mostarci krenu s odigravanjem kontrolnih utakmica - prva je na rasporedu 22. siječnja (Čapljina), druga četiri dana kasnije (Neretva), a najzanimljiviji program Perićevu momčad čeka krajem siječnja i početkom veljače, kada će Zrinjski u samo nekoliko dana igrati protiv zagrebačkog Dinama (31.1.), splitskog Hajduka (3.2.) i možda podgoričke Budućnosti (4.2.), ovisno o epilogu polufinalnih utakmica na turniru u Gabeli.

Te provjere dat će odgovor na pitanje kako bi Perićev Zrinjski trebao izgledati na proljeće, a zasad je izgledno da će izgledati nešto drukčije nego jesenas, iako je zapravo teško zaključiti kako je, s obzirom na broj standardnih igrača, Zrinjski izgledao i u prvom dijelu sezone.

Navijače, pak, najviše zanima jesu li klupski čelnici i Perić zaključili igračku križaljku, a koja nepromijenjena stoji praktički od prozivke, preciznije od priključivanja Gligora Gligorova i Hrvoja Barišića, koji su se u rad uključili drugog dana priprema. Podsjetimo, osim dvojice spomenutih, novi igrači Zrinjskog su postali još Matija Poredski, Ivan Crnov i Daniel Graovac, dok upitnici i dalje stoje iznad Marina Jurine te Nikole Kaića - prvi je 19-godišnji napadač koji bi Pod Bijelim brijegom trebao ostati ako ne zadovolji na probi u ruskom Tomu (danas putuje u Tursku), dok je Kaić veznjak livanjskog Troglava, koji će, pak, ostati u Zrinjskom ako zadovolji Dragana Perića. Rubrika "otišli" također stoji nepromijenjena od početka priprema, tako da su u njoj i dalje petorica igrača iz jesenskog kadra - Toni Markić, Dario Krišto, Ivan Bubalo, Ivan Ferenc i Robert Grbavac, ali i Igor Aničić, za kojeg je, bez obzira što je službeno i dalje igrač Zrinjskog, vrlo brzo postalo jasno da se neće vraćati Pod Bijeli brijeg.

Istina, za neke konkretnije ocjene treba pričekati kontrolne utakmice, jer će iste pokazati koliko vrijede novi igrači, no već sada se može konstatirati da je Zrinjski danas u boljoj situaciji u odnosu na kraj jeseni. Naime, od igrača koji su otišli blizu sastava bili bi samo Markić i Aničić, ali ni za njih se ne može tvrditi da bi bili standardni da su i dalje dio Zrinjskog, za Markića sigurno, budući da to nije bio ni jesenas pa čak možda ni za Aničića, s obzirom da ni on nije uživao Perićevo apsolutno i bezrezervno povjerenje. Da, danas se ne usudimo ni za nekog od novih igrača tvrditi da ga čeka sigurno mjesto u momčadi, ali da je konkurencija jača i ozbiljnija nego jesenas, to sigurno.
No, opet ostaje otvoreno pitanje je li igračka križaljka zaključena. Možda jest, iako upitnici stoje iznad svih linija. Stavljanjem Adnana Hadžića na transfer listu još nije poznato tko će imati ulogu drugog vratara. Nije poznato ni hoće li mladi Graovac, koji još uvijek nema nikakvog seniorskog iskustva, moći preuzeti ulogu koju je jesenas imao Markić, a koji je, podsjetimo, upadao u sastav kada Perić nije mogao računati na nekog od standardnih igrača iz zadnje linije. U veznom redu je velika gužva, a možda postane još veća ako ostane Kaić, dok je upitno i koji igrači će konkurirati za mjesta u napadu. Danas je siguran samo Poredski...

Vremena i dalje dovoljno

S obzirom da je do početka drugog dijela sezone ostalo još mjesec i pol dana, onda je jasno da Pod Bijelim brijegom i dalje imaju više nego dovoljno vremena za pronalazak novih igrača, još više kada se zna da je prethodnih godina slaganje momčadi znalo potrajati i do sredine veljače. Uostalom, prijelazni rok u BiH službeno počinje tek 4. veljače.

Dnevni list