FOTO  HŠK "Zrinjski" - FK "Velež" 1:0

zrinjski-velež1-0

U prvom poluvremenu Zrinjski je bio dosta bolji protivnik. Nogometaši Veleža su najčešće branili svoj gol, a tek ponekad bi napravili "izlet" prema golu Zrinjskog. U prvom dijelu Plemići su prema golu Veleža uputili devet udaraca.

Prilikom jedne intervencije vratara Veleža Oštraković se povrijedio, a umjesto njega između vratnica stao je mladi vratar Veleža Bobić. Na poluvrijeme se odlazi bez golova.

U drugo poluvrijeme nogometaši Veleža kreću dosta bolje i već na samom početku bilježe dvije prilike. U 57. minuti utakmice jedanaesterac za Zrinjski. Prodor Tonija Markića nepropisno zaustavlja vratar Veleža Bobić, a sudac bez imalo razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Sa bijele točke precizan je kapetan Zrinjskog Damir Džidić koji pogađa nebranjeni dio gola Veleža.

Samo dvije minute kasnije drugi žuti karton dobiva Tariki Cerić koji svoju ekipu ostavlja na cjedilu više od pola sata. Malo potom zbog vrijeđanja sudaca, ali i igrača Zrinjskog put svlačionici je pokazan i treneru Veleža Mirzi Varešanoviću.

Sve do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a nogometaši Zrinjskog su imali još nekoliko dobrih prigoda da povećaju rezultat. Posljednjih petnaestak minuta gosti su preuzeli konce igre i imali nekoliko dobrih prigoda, ali se istakao vratar Zrinjskog Melher. Zasigurno prvo ime utakmice je mladi nogometaš Zrinjskog Lazar Marjanović od koga su kretali gotovo svi napadi Plemića.

Ultras-i pratili utakmicu u Klubu navijača

Po prvi put u prvenstvu BHT je direktno prenosio gradski derbi iz Mostara. Najveći broj najvjernijih navijača Zrinjskog, Ultras-a ovaj gradski derbi pratio je iz Kluba navijača na starom igralištu Zrinjskog, gdje se okupilo oko 200-tinjak onih najžešćih fanova Plemića.

Dio Ultras-a je derbi pratio i u Ultras Pub-u u Podhumu, dok je jedan manji dio svojim navijanjem pokušao pomoći Plemićima sa zgrada na Bijelom brijegu odaklen su pratili gradski derbi.

Veliki broj policajaca i ovaj put mogao se vidjeti na gradskim ulicama, a do sada nemamo informacija o nikakvim intervencijama policije barem što se tiče gradskog derbija.

Hercegovina.info