FOTO  HŠK Zrinjski - FK Sloboda Tuzla 2:0

zrinjski - sloboda

... HŠK Zrinjski i FK Sloboda iz Tuzle.

HŠK ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jamak, Katanec, Filipović, Bilbija.

FK SLOBODA: Muminović, Đorđilović, Salihović, Omerović, Ziljkić, Beganović, Jahić, Husić, Hairilahović, Kalezić, Ignjatović.

Zrinjski je odmah u ovu utakmicu krenuo žestoke te se već u drugoj minuti mreža Slobode zatresla, ali je sudac zbog zaleđa poništio zgoditak Plemića. U 8. minuti šut Todorovića odlazi preko vrata gostiju iz Tuzle.

U 13. minuti utakmice gosti iz Tuzle mogli su povesti. Omerović šutira iz dobre pozicije, Pirić još bolje brani. U 16. minuti Zrinjski postiže gol. Nakon ubačaja iz kornera Barišić pogađa pored nespretnog Jahića,a u 20. minuti moglo je biti i 2:0.

Odličan šut Filipovića, ali lopta pogađa vratnicu. Pred sam kraj prvog pluvremena bilježimo i šut Bilbije, ali vratar Slobode Muminović odlično brani. Do odmora Zrinjski je kontrolirao igru, ali se rezultat nije mjenjao, te se na odmor odlazi vodstvom Plemića od 1:0.

U 54. minuti utakmice Filipović se dobro izborio za udarac, ali se na kraju spetljao. U 60. minuti vratar Muminović ponovo spašava Slobodu. Handžić je izašao sam pred njega, ali vratar Slobode brani udarac.

U 64. minuti Zrinjski povećava prednost na 2:0. Strijelac za Plemiće je Katanec. Katanec je lagano pospremio loptu u mrežu nakon nove greške obrane.

U 72. minuti šef struke Plemića Slišković pravi duplu izmjenu. Ćavar i Mulahusejnović umjesto Jamaka i Handžića.

U 89. minuti utakmice Slišković pravi posljednju izmjenu na utakmici. Umjesto Filipovića u igru ubacuje Čirjaka.

Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao. HŠK Zrinjski ovom pobjedom je skupio 34 boda i nalazi se na drugoj poziciji. Nogometaši Slobode nalaze se na 9. mjestu sa 13 bodova. U narednom kolu Zrinjski na svom terenu dočekuje momčad Viteza (02.12.), dok Slobodu u Tuzli čeka susret protiv Čelika (02.12.).

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info