HŠK Zrinjski: Europa opet dohvatljiva

HŠK Zrinjski, europa, Slaven Musa

...rezultat sugerira, obzirom da je pitanje pobjednika bilo odlučeno već u 65. minuti kada je Zrinjski poveo 4:1.

- Stvar je u tome da smo imali odličnu realizaciju, jer smo četiri pogotka postigli iz nekih pet-šest udaraca. Nakon toga GOŠK je pao, tako da smo nakon četvrtog pogotka mogli još koji put zatresti mrežu gostiju i našu pobjedu učiniti još uvjerljivijom, ali to, objektivno, ne bi bili realno, jer nismo bili toliko bolji od našeg protivnika, izjavio je Musa.

Iako je Zrinjski bio praktički kompletan, na dan utakmice zbog viroze je nastup nekoliko igrača došao pod znak pitanja pa su neki igrali i pod temperaturom. Jedan od njih bio je i Lazar Marjanović, koji je s dva gola načeo Gabeljane, a zanimljivo da je upravo Marjanović jučer imao ulogu glavnog napadača. - Pehar je korisniji kada je nešto povučeniji, a Marjanovića smo ove sezone već znali koristiti u napadu. Uostalom, protiv GOŠK-a se to pokazalo kao dobar potez, jer je Marjanović bio dvostruki strijelac, dok je Pehar u ovoj utakmici bio jedan od naših najboljih igrača, dodao je Musa.
S tri boda osvojena protiv GOŠK-a Zrinjski je zadržao nadu u plasman u Europu, a u posljednjem kolu su mu u prilog išli i rezultati konkurenata, koji su se donekle i očekivali obzirom na teška gostovanja Sarajeva i Borca.

- I prije ovog kola smo govorili da se nećemo predati pa je jasno da nećemo ni sada kada je naš minus za četvrtom pozicijom samo tri boda. Ove sezone propustili smo dosta prilika, za puno toga smo i sami krivi, ali ipak treba gledati prema naprijed. Protiv GOŠK-a smo ostvarili zacrtani cilj, tako da ćemo se već od sljedećeg treninga okrenuti gostovanju kod Veleža. I dalje smo u minusu, ali sve još uvijek otvoreno, zaključio je Musa.

Dnevni list