HŠK Zrinjski: Dujković, Brković i Simeunović najbolji

Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, pojačanja, Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Stadion HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Stadion HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo iz Sarajeva, FK Sarajevo

Brza analiza dovest će do zaključka da je mostarski klub napravio dobar posao, iako su neki od igrača već sada bivši. Naime, iluzorno je bilo i očekivati da će Zrinjski pogoditi sa svim igračima, ali neki od dovedenih dali su vrlo veliki doprinos u ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva u prvom dijelu sezone. Tu se prije svega misli na Ratka Dujkovića, Zorana Brkovića i Denija Simeunovića, koji su se pokazali kao prava pojačanja, Zoran Belošević i Igor Aničić su opravdali očekivanja, dok je Tonija Pezu, nažalost, zaustavila ozljeda. Dobro je krenuo i Nebojša Popović, ali on je sam sebe prekrižio samovoljnim odlaskom, dok su najviše razočarali Srđan Savić i Vedran Kantar, s kojima je Zrinjski već raskinuo ugovore. Matej Rozić i Luka Franić nisu igrali, ali oni nisu ni predstavljeni kao pojačanja, tako da ih se ne može karakterizirati "promašajima".

Dujković nije briljirao, znao je i pogriješiti, ali je ipak ulijevao sigurnost, tako da njegovo dovođenje nitko ne smatra pogreškom. Brković, pak, nije krenuo dobro, ali je nakon nekoliko loših utakmica podignuo formu i postao jedan od najstandardnijih igrača u kadru Branka Karačića. Simeunović? Drugi dio jeseni je bio slabiji od prvog, ali to je i logično, jer je u prvom bio odličan - u prvih deset utakmica postigao je pet pogodaka i dodao tri asistencije.

Na startu priprema Zrinjskom su se priključila i dva provjerena premierligaška igrača, Savić i Kantar, ali usprkos velikim očekivanjima, pogotovo od ovog drugog, bivši igrači Zvijezde i Borca uglavnom su bili u drugom planu - Savić je u europskim utakmicama bio standardan, ali je u prvenstvu počeo samo tri utakmice, dok je Kantar minutažu skupljao u samo četiri premerligaške utakmice.
Bili smo uvjereni da je Zrinjski napravio dobar posao i dovođenjem Popovića, ali on će ostati upamćen samo po pogotku u Andori. Dobrim igrama u pripremama izborio se za status prvog napadača na startu sezone, Karačićevo povjerenje je opravdao odličnom igrom protiv Santa Colome, ali nakon što ga je Amer Bekić (opravdano) istisnuo, Popović se jednostavno "ugasio", a onda i nestao bez traga.
Pezo, Belošević i Aničić su stigli po završetku priprema, odnosno nakon oproštaja od Europe i poraza na Koševu od Sarajeva. Jasno, zbog toga je bilo jasno da neće moći odmah u vatru, ali su opravdali očekivanja, pogotovo u završnici jeseni kada su ozljede i kartoni prorijedili kadar. Pezo je, pak, u Zenici protiv Čelika (2:3) pokazao zašto ga je Zrinjski odlučio vratiti, ali ispostavilo se da mu je to bila posljednja utakmica, budući da je zbog ozljede morao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Ljetošnja pojačanja

Ratko Dujković 25 -
Deni Simeunović 22 5
Zoran Brković 21 -
Igor Aničić 16 5
Zoran Belošević 15 -
Srđan Savić 11 -
Vedran Kantar 9 1
Nebojša Popović 8 1
Toni Pezo 5 -
Matej Rozić 1 -
Luka Franić 1 -

Dnevni list