FOTO  HŠK Zrinjski: Drugo poluvrijeme tek počinje

Stadion HŠK Zrinjski, hercegovački derbi,  Oliver Petrak , Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ludogorec, Pecara, stadion Pecara

Vodeći trojac na tablici se poprilično udaljio od ostalih konkurenata i izglednim se čini da će se za titulu boriti upravo Zrinjski, Sarajevo i Željezničar. Trenutno je u prednosti aktualni prvak države, ekipa Zrinjskog koja je u subotu slavila u Doboju kod Kaknja rezultatom 0:1. Strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je veznjak Oliver Petrak. Sarajevski su klubovi također ostvarili pobjede te tako nastavili puhati Plemićima za vratom. FK Sarajevo je na domaćem terenu porazilo NK Široki Brijeg s 2:0, a FK Željezničar je u posljednjim minutama utakmice izvukao pobjedu protiv davljenika, ekipe Metalleghea koja će već idućeg tjedna u okviru posljednjeg kola PLBiH gostovati u Mostaru.

Nadolazeći tjedan nam donosi i uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljiviji dvoboj definitivno jest onaj na Pecari gdje će ekipa Širokog Brijega ugostiti HŠK Zrinjski. Plemići su ušli u ovaj dvomeč kao favoriti, ali utakmica u Mostaru je pokazala da se ipak nešto pita i tim s Pecare. Slavili su Širokobriježani pod Bijelim Brijegom rezultatom 0:2, a strijelac oba gola bio je Wagner Santos Lago. 

Ipak, ništa nije gotovo. S obzirom da su Širokobriježani napustili stadion Koševo poraženi, time su i njihova nadanja o ulasku u Ligu za prvaka pala u vodu. Plavo-bijeli s Pecare sada moraju svoje snage usmjeriti ka osvajanju Kupa, inače sezonu mogu proglasiti izrazito neuspješnom. Ono što će im dodatno otežati posao u srijedu jest činjenica da će zasigurno igrati pod pritiskom pozitivnog rezultata, dok će Plemići na sve moguće načine pokušati doći do velikog preokreta, poput onoga otprije godinu dana, kada su igrači Zrinjskog nadoknadili 2 gola zaostatka te pobijedili 3:4. Istu su stvar uradili u još jednoj prvenstvenoj utakmici koja se igrala pod Bijelim Brijegom. Plemići su tada u zadnjih 10 minuta utakmice postigli tri gola te slavili rezultatom 3:2. Bila je to utakmica koja se pokazala ključnom u nastavku sezone i osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Vjetar u leđa Plemićima i ovog će puta zasigurno biti "grmljavina" s istočne tribine stadiona Pecara. Tribina je to na kojoj su smješteni oni najvjerniji navijači mostarskog prvaka, Ultrasi. U Mostaru vlada pozitivna atmosfera pred hercegovački derbi, a na igračima je da daju sve od sebe, da još jednom pokažu zašto su najbolji u državi i na kraju krajeva, da opravdaju povjerenje svojih navijača!

 

HERCEGOVINA.info