HŠK Zrinjski: Drugi put ćemo biti kažnjeni

Dnevni list podsjeća, nakon titule osvojene 2005. Plemići su samo jednom sezonu otvorili s dva vezana poraza u gostima i to onu katastrofalnu 2010./2011., tako da je utakmica u Travniku bila važna i zbog toga. Ne, naravno da ne tvrdimo da bi Zrinjski, da je kojim slučajem izgubio u Travniku, zaredao s gostujućim porazima kao pretprošle sezone, ali poraz bi ipak poljuljao momčad Dragana Perića, koja je, pak, pobjedom na Piroti potvrdila da je sposobna pobjeđivati u gostima. Da je sposobna pobjeđivati u Mostaru, potvrdila je već protiv Širokog Brijega.

- Svaka pobjeda je važna, tako da moram biti sretan i zadovoljan zbog rezultata. Radi se o neugodnom protivniku kojeg neće biti lako pobijediti na Piroti, što je Travnik uostalom već potvrdio protiv Željezničara (0:0), ali tražili smo tri boda do koja smo na kraju i došli, izjavio je Perić, koji unatoč prvoj gostujućoj pobjedi svejedno nije bio do kraja zadovoljan.

- Kontrolirali smo utakmicu i pitanje pobjednika smo morali riješiti puno ranije, jer smo za to imali dovoljno prilika. Umjesto toga, mi smo došli u situaciju u završnici utakmice strepiti za pobjedu, iako smo imali igrača više. Zbog toga, jasno, ne mogu biti zadovoljan i naravno da će o tome biti najviše govora u analizi utakmice, dodao je Perić, koji je na Piroti, kako je i najavljeno, krenuo s istim sastavom kao protiv Širokog Brijega.

- Nismo dobro ušli u utakmicu, ali kako je vrijeme odmicalo, mi smo sve bolje stajali na terenu. Takav odnos snaga je rezultirao pogotkom Mile Pehara, nakon čega smo, kako sam rekao, drugim pogotkom mogli i morali riješiti utakmicu. Iako smo pobijedili, morat ćemo izvući pouke iz ovog ogleda, jer to što zbog slabe realizacije nismo kažnjeni u Travniku, ne znači da nećemo u jednoj od sljedećih utakmica.

Nakon Lazara Marjanovića, koji je Zrinjskom donio pobjedu protiv Širokog Brijega, u subotu je čovjek odluke bio Mile Pehar, možda prvo ime mostarskog kluba u proljetnom dijelu prošle sezone, koji je ovim golom nagovijestio dobru sezonu.

- Pehar je bio strijelac i naravno da ima ponajveće zasluge za pobjedu, ali znam da on može i mora više nego u Travniku. Bez obzira na pogodak, na Piroti nije bio na željenoj razini, baš kao i još nekoliko igrača. No, uvjeren sam da će svi oni biti bolji kako sezona bude odmicala, jer ipak treba znati da smo u sastavu opet imali veliki broj mladih igrača koji su još uvijek u procesu sazrijevanja.

Za priču o ljestvici i konkurentima je još uvijek prerano.

- Više-manje je sve očekivano. Željezničar i Sarajevo potvrđuju da s razlogom imaju velike ambicije, drago mi je što je Slaven Musa pobjedom debitirao na klupi Širokog Brijega, isto tako žao što je "naš" Dario Zadro u debiju poražen na klupi GOŠK-a, dok se zasad kao najveće iznenađenje nameće Slavija, iako ona za mene i nije iznenađenje. Gledao sam je na Pecari, tako da pobjeda Slavije protiv Borca za mene ne predstavlja iznenađenje.

Upravo će Borac biti sljedeći protivnik Zrinjskom.

- Prije svega,očekujem dobro ispunjene tribine i još bolju atmosferu nego protiv Širokog Brijega, a naravno da se nadam da ćemo opet znati obradovati naše navijače, zaključio je Perić.

Dnevni list