HŠK Zrinjski: Dragan Perić zadovoljan

Nakon trijumfa protiv niželigaša Brotnja (4:0) i Kupresa (2:1) te pobjede protiv GOŠK-a (1:0), Plemići su protiv sarajevskog premierligaša slavili golovima Mile Pehara (strijelac bio i protiv GOŠK-a) i Igora Aničića, koji se u vrlo dobrom svjetlu predstavio simpatizerima Zrinjskog. - Naravno, ima još nekih stvari na kojima ćemo raditi u posljednja dva tjedna priprema, ali zadovoljan sam, još više jer je Olimpic kvalitetan protivnik, izjavio je trener Mostaraca Dragan Perić.

- Volja, htijenje i ozbiljnost su bili na željenoj razini, a to je ono što od igrača tražim u svakoj utakmici, bez obzira je li u pitanju prijateljska ili službena utakmica. Mislim da su to prepoznali i gledatelji koji su bili na utakmici, dodao je Perić.
Sastav? Melher na vratima, Marković, Radeljić, Marin Aničić i Stojkić u zadnjoj liniji, Arežina, Šćepanović, Pehar, Žuržinov i Marjanović u veznom redu te Igor Aničić u napadu. Više-manje očekivano, iako su izmjene potvrdile da Perić ima veliku mogućnost rotiranja, prije svega u veznom redu i napadu (Miličević, Muminović, Ivešić, Krišto, Ferenc, Bekić), dok obrana nije toliko popunjena. Simpatizere Zrinjskog su, pak, najviše zanimali novi igrači, odnosno Vučina Šćepanović i iznad spomenuti Aničić, dok su im mogućnosti Gorana Markovića poznate od ranije.
- Nismo željeli gomilati igrače, nego smo tražili ciljana pojačanja, a mislim da smo ih u ovim igračima pronašli, govori Perić.
Aničić je u Zrinjski doveden kao napadač, iako je protiv Olimpica potvrdio da mu leži i pozicija "drugog napadača", jer je nakon izlaska Žuržinova svoje mjesto prepustio Ameru Bekiću, dok je on zaigrao nešto povučenije.
- Radi se o kvalitetnom igraču kojeg ćemo moći koristiti na više ofenzivnih pozicija. Kasno nam se priključio, ali odlično radi na treninzima, baš kao i svi ostali igrači, zaključio je Perić.

O Toniju Markiću...

Ponedjeljak je prema zacrtanom planu priprema slobodan dan, a Perić se nada da bi u utorak trebao biti poznat i status Tonija Markića, koji je uoči drugog odlaska na Kupres dobio zeleno svjetlo kluba za odlazak na probu u njemački Wolfsburg.
- Nadam se da bismo u utorak trebali znati nešto više. On je naš vrlo važan igrač, tako da što skorije moramo znati ostaje li s nama ili karijeru nastavlja negdje drugo, izjavio je Perić.

Još protiv Sarajeva

Do prvenstvene premijere u Trebinju Plemići će odigrati još samo jednu utakmicu, i to protiv Sarajeva 29. srpnja na Koševu. Momčad Dragana Jovića u četvrtak igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv Levskog, ali epilog tog ogleda nije važan za dogovorenu provjeru na Koševu, bez obzira što bi Sarajevo u slučaju prolaska već 2. kolovoza igralo prvu utakmicu trećeg pretkola.
- Razgovarao sam s Jovićem nakon njihovog povratka iz Bugarske, tako da ta provjera nije upitna. Utakmica je u nedjelju, a ostalo je još da dogovorimo satnicu, kazao je Perić.

Melher kapetan

Kapetansku vrpcu od Marija Ivankovića prošlog ljeta je preuzeo Damir Džidić, dok je njegov prvi zamjenik bio Marin Aničić. Iako je ovaj potonji i dalje u svlačionici, Perić je kapetansku traku dao Igoru Melheru.
- Melher je kapetan, a njegovi zamjenici su Aničić i Stojkić. Takav odabir, naravno, nije slučajan, jer smo u izboru gledali nekoliko čimbenika, od iskustva i staža u klubu, do ponašanja na i izvan terena. Ovo drugo je još važnije, jer smo protiv Kupresa, primjerice, kapetansku vrpcu dali Anti Radeljiću, koji je u tom sastavu vrpcu apsolutno zaslužio, iako je u Zrinjskom samo nekoliko mjeseci, izjavio je Perić.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list