HŠK Zrinjski: Dragan Perić za Leotar traži još četiri igrača

Nakon provjere protiv Lučkog (2:2), sedme u ovim pripremama, Perić je na upit o sastavu za proljetnu premijeru očekivano odgovorio diplomatski: "Naravno da razmišljam i o tome, ali ipak ne mogu već sada izdiktirati imena jedanaest igrača. Prvo treba vidjeti na koga ću sve moći računati, jer su uvijek moguće neke nepredviđene okolnosti", no drukčiji odgovor zapravo nismo ni očekivali, s obzirom da Perić kroz pripremne utakmice nije ni tražio "idealnih 11".

Podsjetimo, između vratnica su počinjali Melher, Hadžić i Vasilj, na desnom boku Marković, Lisica i Gligorov, na stoperskim pozicijama Radeljić, Aničić, Graovac i Šćepanović, na lijevom boku Žuržinov i Sesar, na desnom krilu Gligorov, Brlenić, Marković i Muminović, na lijevom Čilić, Marjanović i Žuržinov, u sredini terena Miličević, Arežina, Muminović, Crnov i Šćepanović, a u napadu Pehar i Bekić. Broj startera sigurno bi bio još veći da Stojkić, Poredski i Jurina nisu imali problema s ozljedama, a sada je tu i Đurić, koji se priključio tek prije sedam dana. I kako sada zaključiti koji sastav bi trebao istrčati protiv Leotara?!

Da je Perić jesenas jako puno rotirao, pisali smo puno puta. U dvadeset službenih utakmica od prve minute su počinjala 23 igrača, a samo tri puta je bio slučaj da je dvije utakmice u nizu počeo isti sastav - protiv Travnika (1:0), Borca (1:0) i Veleža (2:1). S rotiranjem je Perić, zapravo, počeo od 6. kola i trijumfa protiv Željezničara (1:0), nakon čega je u svakoj sljedećoj utakmici, do posljednje protiv Veleža, u prosjeku u sastav uvodio četiri nova igrača - najmanje promjena napravio je protiv Olimpica (1:4), kada je u odnosu na Kup poraz od Zvijezde (2:3) uveo dva nova igrača, a najviše u ponovljenoj utakmici protiv Rudara (0:0), kada je, u odnosu na Olimpic, krenulo čak sedam novih igrača.

Naravno, u svim tim utakmicama Perić je na određeni broj promjena bio i primoran, kako zbog ozljeda, tako i zbog kartona, no činjenica je da nije težio standardizaciji sastava. Primjerice, protiv Željezničara nisu mogli igrati Melher (ozljeda) i Marković (kartoni), no Krišto i Bubalo u sastavu su bili veliko iznenađenje, još više jer u prvih pet kola nisu upisali ni minute.

Za pretpostaviti je da će Perić s rotiranjem sastava nastaviti i na proljeće, još više jer sada ima širi izbor nego jesenas, pogotovo u veznom redu u kojem definitivno ima više igrače nego što mu je potrebno. Bilo kako bilo, sastav za Leotar se još uvijek ne nazire, tako da se danas sa stopostotnom sigurnošću može samo tvrditi da sigurno u sastavu neće biti samo Markovića, koji je protiv Veleža dobio crveni karton.+
Ako je suditi prema pripremnim utakmicama, najbliži sastavu bi trebali biti, naravno ako svi budu na dispoziciji, Melher, Radeljić, Aničić, Miličević, Arežina, Žuržinov i Pehar, s tim da još uvijek nije poznato hoće li Žuržinov početi na lijevom boku ili lijevom krilu. To u prijevodu znači da su upitnici iznad pet pozicija, odnosno na desnom (Lisica ili Gligorov) i lijevom boku (Žuržinov ili Sesar), desnom (Brlenić, Gligorov ili Muminović) i lijevom krilu (Žuržinov ili Marjanović) te sredini terena (Šćepanović, Crnov, Muminović ili Đurić).

Dnevni list