HŠK Zrinjski: Dosta toga je drukčije, ali ambicije su opet iste

Četiri godine kasnije Đurić je kao jedan od najboljih igrača Premier lige otišao u poljski Widzew, igrač koji je nakon osvajanja Kupa (2008.) sa Zrinjskim osvojio i naslov prvaka (2009.), a danas je opet, nakon dvije godine u Poljskoj i sezonu i pol u sarajevskom Olimpicu, Pod Bijelim brijegom.

- Zaista nije demagogija kada kažem da sam sretan što sam opet u Zrinjskom, što je i logično s obzirom da sam u ovom klubu sam proveo četiri najbolje godine karijere koja još uvijek traje, govori Đurić.

- U odnosu na one četiri godine danas je u Zrinjskom dosta toga drukčije, ali jedna stvar je ipak identična, odnosno ambicije. Naime, sa Zrinjskim sam se u svakoj sezono borio za Europu i trofeje, a identičan scenariji me čeka i sada. Plasman u Europu je prioritet, a imamo mogućnost i osvajanja Kupa, nastavlja 30-godišnji veznjak.
Iako se očekivalo da će se Đurić već jučer priključiti Plemićima u Makarskoj, on će ipak prvi trening s novim suigračima odraditi tek po njihovom povratku u Mostar.
- Muči me lakša ozljeda aduktora zbog koje ne mogu trenirati dva-tri dana, tako da su stručni stožer i liječnička služba donijeli odluku da, ipak, ne idem u Makarsku.
Iako će se momčadi priključiti tek u završnici priprema, Đurić ne očekuje probleme u prilagodbi.

- Vrlo dobro znam gdje sam došao, a i u klubu isto tako znaju što mogu dobiti od mene. Ne trebam ni podsjećati da je trener Perić vrlo dobro upoznat s mojim mogućnostima, budući da je za mog prvog četverogodišnjeg boravka također bio u stručnom stožeru, prvo kao asistent Franji Džidiću, a onda i Blažu Sliškoviću te Draganu Joviću.
Većinu novih suigrača dobro poznaje.
- Od igrača s kojima sam već dijelio svlačionicu tu su samo Melher, Žuržinov i Aničić, Šćepanović i Muminović već dugo su u Premier ligi, dok ću ove mlađe, kao i igrače koji su također stigli u ovom prijelaznom roku, tek bolje upoznati. Sve u svemu, momčad je dobra i sigurno kvalitetna da izbori plasman u Europu.
Posljednji put Pod Bijelim brijegom Đurić je igrao u studenome, kada je u dresu Olimpica bio ponajbolji igrač u pobjedi 4:1. Bio je to jedini domaći poraz Zrinjskog u prvom dijelu sezone.

- U toj utakmici Zrinjski je odigrao loše, ali zaključke ne treba vući iz jedne utakmice. Zrinjski je jesenas pobijedio Široki Brijeg, Borac i Željezničar, u Kupu je bio bolji od Sarajeva, tako da je jasno da se radi o momčadi koja s pravom ima visoke ambicije. Vjerujem da smo danas još kvalitetniji i da nam Europa neće izmaći.
Iako je sa Zrinjskim već osvojio dva trofeja, Đurić kaže da njegov motiv nije ništa manji.
- Rekao bih da je još veći. Prije sedam godina Zrinjski me doveo kao neafirmiranog igrača, dok ovog puta dolazim kao pojačanje i to želim opravdati.
Nije Đurić želio previše govoriti o sebi, ali smo ga ipak upitali smatra li se danas boljim ili slabijim igračem nego 2009. kada je iz Zrinjskog prešao u poljski Widzew.
- Teško je biti objektivan, ali mislim da nisam ni bolji ni slabiji, zaključio je Đurić.

Nisam želio u Tuzlu

Velibora Đurića je ugovor s Olimpicom vezao još godinu i pol dana, no ipak je inzistirao na sporazumnom raskidu istog.
- Nisam se više vidio u tom klubu, najviše zbog najavljenog odlaska u Tuzlu. Olimpicu zaista želim sve najbolje u budućnosti, ali kako sam već rekao, sretan sam što sam opet u Zrinjskom. Potpisao sam na dvije i pol godine s opcijom produženja za još godinu i pol dana, tako da je moguće da opet ostanem četiri godine, izjavio je Đurić.

Nije bilo ponude Zrinjskog

Možda će oni neupućeniji zamjeriti Đuriću što već 2011. umjesto Olimpica nije izabrao Zrinjski, ali on je jučer samo ponovio ono što je već rekao prije godinu i pol dana.
- Ne treba se sada vraćati na to, ali stvar je zapravo vrlo jednostavna. Ponuda Olimpica je bila najbolja i ja sam je kao profesionalac i prihvatio, dok ponudu Zrinjskog nisam mogao razmatrati, jer iste nije ni bilo, izjavio je Đurić.

Brzo smo postigli dogovor

Đurić je Pod Bijelim brijegom zatekao i neka dobro poznata lica, ali i neka nova, jer su danas u predsjedništvu Zrinjskog (Raspudić, Martinović, Šulenta) ljudi koji nisu bili u Upravi između 2005. i 2009. godine.
- Dogovorili smo se vrlo brzo, praktički za dvije minute. Dojam koji su ostavili na mene je vrlo pozitivan, ali to sam i očekivao, jer sam ostao u kontaktu s bivšim suigračima, kazao je Đurić.

Dnevni list