HŠK Zrinjski: Dolazi li danas neki kapitalac?!

Trener Plemića mogao je birati između 29 igrača, zapravo 28, jer je prijavljeni Hrvoje Miličević još uvijek u Turskoj, a na kraju je odlučio da će povesti njih devetnaest, odnosno jednog više nego što će moći konkurirati za prvu europsku utakmicu. Taj popis od 29 igrača Zrinjski je u sjedište UEFA-e morao poslati 24. lipnja, a iako je svakom klubu ostavljena mogućnost da na popis stavi još jednog igrača - krajnji rok je 24 sata prije prve utakmice, čini se da mostarski klub neće iskoristiti tu mogućnost. Ili ipak hoće.

Naime, odavno je poznato da Zrinjski još uvijek nije definirao rubriku "došli", jer Pod Bijelim brijegom ne žele skrivati da su u potrazi za još nekoliko igrača. Znaju se i profili - branič koji bi trebao pojačati oslabljenu konkurenciju na lijevom boku, zatim provjereni stoper, koji bi donio veću sigurnost prošle sezone dosta propusnoj zadnjoj liniji te provjereni napadač, koji bi i u ovim pripremama problematični napad učinio ubojitijim.
S obzirom da na lijevom boku Karačić već ima Peru Stojkića, navijače puno više zanimaju tko će biti taj stoper i napadač, jer je trener Zrinjskog već nekoliko puta ponovio da u obzir dolaze samo provjerena imena, a ne igrači slične kvalitete onima koje već ima na raspolaganju.

- Moramo razmišljati samo o igračima koji su bolji od onih koje imamo, izjavio je Karačić u posljednjem razgovoru.
Dakle, jasno je da Pod Bijelim brijegom čekaju "kapitalce", odnosno igrače koji se još uvijek nadaju transferu u inozemstvo, no zanimljivo je da se isto misli i za ostale klubove koji žele pretendirati za europske pozicije, a koji također još uvijek nisu definirali igračku križaljku. Možda će jedan od tih "kapitalaca" danas sletjeti u Mostar, jer nepotvrđene informacije govore da je 1. srpnja rok do kada će Zrinjski imati otvorenu vezu s igračima koje želi angažirati, no u te priče ipak ne vjerujemo.

Iako se uglavnom spominju napadač i stoper, uvjereni smo da to nisu jedini profili igrača o kojima u Zrinjskom razmišljaju, tako da neće biti ni iznenađenje ako klupski čelnici odluče dodatno osnažiti vezni red. Ipak, Karačić je po tom pitanju dosta oprezan.
- Kadar je već sada dobro popunjen i ne smijemo gomilati igrače, preciznije, ne smijemo doći u situaciju da imamo više igrača nego što nam je potrebno, odnosno da tri igrača konkuriraju za određeno mjesto. U tom slučaju neki bi morali ići, dodao je Karačić u spomenutom razgovoru.

Bilo kako bilo, čak i da se Zrinjski pojača danas ili sutra, malo je vjerojatno da će Pod Bijelim brijegom žuriti s njegovom prijavom UEFA-i, jer je iluzorno očekivati da netko od eventualnih pojačanja bude u ozbiljnim kombinacijama već za uzvrat protiv Satna Colome.

dnevni list