HŠK Zrinjski: Davor Martinović ostaje član predsjedništva kluba

Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Davor Martinović, Branko Karačić, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski

...Pod Bijelim brijegom nemaju razloga za žurbu.
Naime, ovog puta u mostarskom klubu imaju nekih mjesec dana više vremena nego što je to bio slučaj prošle godine, ali daleko od toga da su u Zrinjskom odlučili uživati na lovorikama osvajanja titule. Na igračkoj križaljci počelo se raditi i prije spuštanja zastora na treću šampionsku sezonu, ali o toj temi u taboru prvaka još uvijek ne žele glasno govoriti. Ipak, jedan odlazak je odjeknuo, jer je simpatizere Zrinjskog neugodno iznenadila vijest da je Davor Martinović, jedan od dvojice izvršnih dopredsjednika, odlučio podnijeti ostavku.

Drugi je, naravno, Danko Šulenta, a on tvrdi kako navijači nemaju razloga za zabrinutost, jer se predsjedništvo ne mijenja, tako da nema govora o raspadu vodstva kluba pod kojim je Zrinjski nakon pet godina vratio titulu u Mostar.
- Nastavljamo u istom sastavu. Davor Martinović ostaje član predsjedništva, tako da se ništa značajnije ne mijenja, govori Šulenta.

- Kao što je poznato, uže predsjedništvo Zrinjskog broji pet članova, a Martinović će i dalje biti dio istog. Jedina mala promjena jest da će klub sada imati samo jednog izvršnog dopredsjednika, a ne dvojicu, tako da, kako sam već rekao, nastavljamo u istom sastavu, dodao je izvršni dopredsjednik Zrinjskog.

Iako se očekivalo da će već u prvom tjednu nakon završetka sezone doći do provjetravanja svlačionice, rubrike "otišli" i "došli" su još uvijek službeno prazne.
- Ne bih bio iskren kada bih rekao da se niša ne radi na tom pitanju, ali ne želimo niti žuriti. Trener Branko Karačić u tjednu pred nama će doći u Mostar s detaljnim izvješćem protekle sezone, nakon čega ćemo moći izaći u javnost s nekim konkretnijim stvarima. Do početka priprema ostalo je još mjesec dana, tako da nema razloga za ishitrene odluke, nastavio je Šulenta.

Bez obzira na izvješće, minutaža igrača u protekloj sezoni ipak jasno sugerira koji igrači su pod najvećim upitnikom.
- Da, to je istina, ali ipak ćemo pričekati izvješće stručnog stožera. Ne treba zaboraviti i da smo prošle godine imali nekoliko igrača koji nisu imali veliku minutažu, poput Hrvoja Barišića, čije se zadržavanje ipak pokazalo kao ispravan potez. S nekim igračima smo već obavili razgovore i svi oni su izrazili želju za ostankom, ali naravno da će biti odlazaka, baš kao i dolazaka.
Ono što se zna jest da je na izlaznim vratima Amer Bekić, navodno odlazi i Zoran Belošević, nisu se naigrali niti Ivan Mamić, Toni Pezo, Marko Basara...
- Bekiću je istekao ugovor. On je još zimus zauzeo stav da ne želi produžiti ugovor i to poštujemo, dok sve druge igrače možemo zadržati ako to želimo...
Jasno, nije iznenadilo što Šulenta jučer nije želio govoriti o imenima potencijalnih pojačanja.
- Bit će dolazaka, to sigurno, ali još smo u svibnju. Pripreme kreću tek u drugoj polovici lipnja, dok momčad za Europu moramo definirati do 10. srpnja.
Da navijači trebaju očekivati zanimljivo ljeto, potvrđuje podatak da je klupski dopredsjednik najavio pojačanja u svim linijama.
- Vratar, zadnja linija, vezni red, napad...Sve linije želimo pojačati.
Osim igrača koji se nisu naigrali, za pretpostaviti je i da će biti "važnijih" odlazaka. Naime, teško je očekivati kako će Zrinjski zadržati sve standardne igrače iz šampionske sezone, jer su odlasci onih najboljih uvijek realnost s kojom treba računati, pogotovo kada je u pitanju prvak. Pero Stojkić je bio na izlaznim vratima i zimus, Deni Simeunović je imao odličnu sezonu, Ivan Crnov također.
- U ovom trenutku nemamo nijednu službenu ponudu za nekog od naših igrača. To ne znači da ih neće biti, ali što se nas tiče, ne mora ih ni biti. Pred nama je nastup u Europi i utakmice drugog pretkola Lige prvaka želimo dočekati jači nego što smo završili sezonu, zaključio je Šulenta.

Dnevni list