HŠK Zrinjski: Čvrstom obranom do željenog cilja

...igrati ozbiljnu ulogu u domaćom nogometu, odnosno da su njegove europske ambicije na puno čvršćim temeljima nego prošle sezone.
Jasno, crta će se podvući tek u svibnju sljedeće godine, ali iza nas je ipak dovoljno utakmica za konstataciju iz uvoda. Ukratko, domaći trijumfi u derbijima protiv Širokog Brijega (1:0), Borca (1:0) i Željezničara (1:0) najbolja su potvrda da je Zrinjski sposoban pobjeđivati u nizu Pod Bijelim brijegom, dok su trijumfi u Travniku (1:0) i Prijedoru (1:0) potvrda da je sposoban pobjeđivati i u gostima, što je još jedan preduvjet za borbu za vrh.

Koliko je Zrinjski zreliji nego prošle sezone, možda najbolje potvrđuju upravo pobjede u derbijima. Naime, momčad Dragana Perića je ove sezone na stopostotnom učinku, dok je prošle sezone Zrinjski kao pobjednik izišao samo iz jednog od pet domaćih derbija protiv klubova koji su na kraju završili ispred njega (Olimpic 2:4, Sarajevo 1:1, Željezničar 0:0, Borac 1:0, Široki Brijeg 0:1). Istina, možda će neki, s obzirom da je Zrinjski svih pet pobjeda ostvario istim rezultatom - 1:0, doći do zaključka da su dosadašnji rezultati plod sretnih i spretnih okolnosti, no ipak se radi o prevelikom broju utakmica da bi ti rezultati bili plod slučajnosti, jer ne treba zaboraviti da je Zrinjski i u tri posljednje pripremne utakmice (GOŠK 1:0, Olimpic 2:0, Sarajevo 0:0) sačuvao svoju mrežu netaknutom.

- Iz rezultata se može zaključiti da igramo na 1:0 s obzirom da smo sve pobjede ostvarili tim rezultatom, ali ja sam uvjeren da ćemo igrati sve bolje i bolje te da ćemo postizati više pogodaka, jer smo svjesni da naši navijači osim dobrih rezultata žele gledati i dobar nogomet, izjavio je Perić nakon Željezničara.
Da, u pravu je Perić kada kaže da navijači žele gledati dobar nogomet, no uvjereni smo da se nitko neće buniti sve dok Zrinjski pobjeđuje. Uostalom, Željezničar i Borac u prethodne dvije sezone do titula nisu došli pretjerano lijepom igrom, nego prije svega čvrstom igrom u obrani. Podsjetimo, Borac je pretprošle sezone na putu prema svom prvom i jedinom naslovu samo u jednoj utakmici postigao više od dva pogotka, dok je Željezničar prošle sezone do osiguravanja naslova u 27. kolu u čak devetnaest utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom.
Kada smo već kod povijesti i ove teme, podsjetimo da je u sezoni 2006./2007. Sliškovićev Zrinjski (69) postigao čak 25 pogodaka više od Sarajeva (44), ali je na kraju ipak jedva izborio plasman u Kup UEFA, dok je Sarajevo osvojilo naslov prvaka.

Dnevni list