HŠK Zrinjski: Botev je prolazan, ali potrebna su pojačanja

...Ratko Dujković i Vedran Kantar Plemićima priključili uoči polaska na Kupres, odnosno 18. lipnja.
Pogled na kalendar otkriva da je od tada prošlo okruglo tri tjedna, ali navijači Zrinjskog i dalje iščekuju najavljeni dolazak novih igrača. Podsjetimo, Pod Bijelim brijegom nakon dovođenja Dujkovića i Kantara nisu skrivali kako igračka križaljka nije završena te su glasno najavili dolazak još nekoliko igrača.
- Tražimo centralnog braniča s kojim želimo pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji, vezni red također nije do kraja definiran, a poznato je da želimo osnažiti i napad, izjavio je tada dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.
Zašto se, pak, potraga za najavljenim pojačanjima toliko otegla zapravo i nije teško odgonetnuti, jer se već iz riječi Branka Karačića moglo zaključiti da će klupski čelnici malo "usporiti".

- Ljudima iz kluba sam rekao da u obzir dolaze samo igrači koji su bolji od onih koje već imamo, kazao je Karačić.
Prolaz amatera iz Santa Colome, jasno, neće doći pod znak pitanja. Bilo je to izgledno odmah nakon ždrijeba, a još već potvrdu dobili smo nakon utakmice u Andori iz koje se Zrinjski vratio sa sigurnom pobjedom (3:1). No, postavlja se pitanje je li ovaj kadar dovoljno kvalitetan za drugo pretkolo, odnosno za iskušenja koja Mostarce čekaju kada krene borba za prvenstvene bodove. O tome smo već pisali, tako da možemo samo ponoviti ono što smo već konstatirali - nije.

Istina, kadar već sada izgleda dobro popunjen, ali bez obzira što Karačić na većini pozicija na raspolaganju ima po dva igrača, ovoj momčadi ipak i dalje nedostaju igrači prevage. Jednostavno, igrački kadar Zrinjskog bio je dobro popunjen i prošle sezone, ali za više nego izgledne borbe protiv bugarskog Boteva i najavljene ambicije u sezoni pred nama, ovo što Karačić trenutačno ima na raspolaganju jednostavno nije dovoljno.
Što je, pak, ono što Zrinjskom nedostaje? Tu se, jasno, nailazi na oprečna mišljenja, ali naš stav je jasan. Provjereni centralni branič koji bi donio dodanu sigurnost zadnjoj liniji. Zašto? Zrinjski je prošle sezone ipak primio previše pogodaka - 42, dvostruko više od Željezničara (20) i Sarajeva (19) s kojima želi voditi borbu u sezoni pred nama. Mišljenja smo i da ovom Zrinjskom nedostaje i provjereno ime u središnjici veznog reda, bez obzira na to hoće li Hrvoje Miličević ostati ili otići. Zašto? Zato što je takav igrač Zrinjskom nedostajao i prošle sezone. Da, doveden je Savić, ali on je ipak igrač sličan onima kakve je Zrinjski imao i još uvijek ima u Milanu Muminoviću, Hrvoju Barišiću, Vučini Šćepanoviću... Treći je, naravno, napadač. U Popoviću je Zrinjski sigurno dobio dobrog napadača, što je ovaj potvrdio već u službenom debiju, ali visoke ambicije se jednostavno ne mogu temeljiti na igračima koji su prošle sezone postigli šest (Popović) i dva pogotka (Bekić).

Bilo kako bilo, Botev i(li) Astana su prolazni i s postojećim kadrom, ali s novim pojačanjima izgledi Zrinjskog bi ipak znatno porasli.

Dnevni list