HŠK Zrinjski: Bilbija i Todorović napuštaju Plemiće?

Stadion HŠK Zrinjski, Nemanja Bilbija, Ognjen Todorović
Nakon dana i dana nezanimljive priče o odlascima igrača koji su prekobrojni, Pod Bijelim brijegom su priznali da bi ove zime mogli ostati bez najvažnijeg igrača, možda i još jednog instrumentalnog imena u trima zadnjim šampionskim kampanjama.

‘Čišćenje' svlačionice je prioritet, ‘čišćenje' svlačionice je prioritet, ponavljali su u Zrinjskom kao papagaji. Otišli su Toni Jović i Stefan Barić, prema izlaznim vratima usmjereno je još nekoliko imena. Učinilo nam se sumnjivim da se prvak, rekordni šesterostruki prvak, poigrava s javnošću tvrdeći da ove zime neće prodati neko važno ime, da nitko bitan neće otići, no sve se svelo na sumnju..., sve dok nismo dobili priznanje da se zaista nešto sprema.

- Imamo ozbiljne ponude za Bilbiju i Todorovića, s tim da bi nam odlazak Todorovića, koliko god zvučalo čudno, napravio veći problem, otkrio nam je klupski operativac.
- Za Bilbiju imamo alternativu, Šovšića, Markovića, Bekića, Hairlahovića, dok je Todorovićeva zamjena problem, nema je, dodao je.

Odlazak Bilbije, za kojeg su stigle ponude iz Koreje i Kine, bio bi veliki udarac za Plemiće. Sa preko 100 nastupa u dresu s lentom dao je jako puno za tri zadnje titule, možda i najviše, a ove sezone, kada su mu mnogi spočitavali izostanak motivacije jer se nije prodao, u 19 kola zabio je čak 14 golova s kojima predvodi listu strijelaca Premijer lige. Ozljeda s kraja jeseni? Prošlost. Nemanja je u potpunosti zdrav, spreman uskočiti u puni pogon priprema za nekih dvadesetak dana.

Todorović? On ove sezone nije u formi koja ga je krasila prethodnih, ali kako mu je 29 godina, jasno je da je ovo zadnji voz po pitanju inozemnog angažmana. Klub možda neće zaraditi neke velike novce pa je zbog toga i činjenice da nema prave alternative na poziciji lijevog krila, njegov eventualni transfer delikatniji.

Obojici im ugovor ističe idućeg ljeta, a to bi nekim prijašnjim vremenima značilo da klub jednostavno stane u stranu i pusti ih bez odštete, no današnje čelništvo ima čvršći stav. Jer, odakle namaknuti ostale plaće, plaće igračima koji će ostati? Drugim riječima, u Zrinjskom itekako shvaćaju da, namjeravaju li ostati konkurentni na terenu, moraju biti britki i kada je riječ o poslovnim potezima, a prodaja najboljeg strijelca Lige i vrlo važnog krilnog ofenzivca, definitivno su potezi koje treba pametno odigrati. Druga strana medalje bit će ono što će klub izgubiti njihovim eventualnim odlaskom, njihova kvaliteta koja bi bila od velike koristi u nastojanju da se nadoknadi minus pet u odnosu na Sarajevo. Ali do tog trenutka kad-tad mora doći, zar ne?

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]