HŠK Zrinjski:Arežina i Katanec, provjereni povratnici koji će pojačati konkurenciju

Zrinjski-Široki
Matija Katanec i Filip Arežina prve su zimske prinove Zrinjskog. U kojoj će mjeri i hoće li ova dva povratnika biti pojačanja - pokazat će proljeće.

- HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je postigao dogovor s Filipom Arežinom, 23-godišnjim veznjakom koji je u prvom dijelu sezone bio član Rudara iz Prijedora. Riječ je o igraču koji je već nosio dres s lentom od siječnja 2011. do srpnja 2013. godine, nakon čega je, osim za Rudar, igrao još za Olimpic i hrvatskog drugoligaša Rudeš. Arežina će potpisati ugovor na dvije i pol godine, do 1. srpnja 2018. godine, izvijestili su Plemići.

- S velikim zadovoljstvom možemo potvrditi kako se u HŠK Zrinjski vraća i Matija Katanec.

Ovaj 25-godišnji branič dres našeg kluba je nosio u prvom dijelu prošle sezone, nakon čega je ostvario transfer u talijanskog drugoligaša Speziu, dok u Zrinjski dolazi iz hrvatskog drugoligaša Gorice čiji je član bio u prethodna tri mjeseca. Iza Kataneca je 17 službenih nastupa za naš klub, a i on će staviti potpis na ugovor do 1. srpnja 2018, dodaju Mostarci.

Arežina je jedan od trojice veznih igrača s kojima je Zrinjski pregovarao, a s obzirom da nije riječ o strancu, njegov povratak ne mora nužno značiti da će se Mostarci otarasiti nekog od stranaca iz veze - klub u zapisniku može imati maksimalno šest igrača koji nisu državljani BiH. Koja će biti njegova uloga u timu? Riječ je o klasičnom playmakeru koji je 2011. iz Uskoplja u Mostar stigao kao junior. U sezoni 2012./13. pokazao je veliki potencijal, ali je u ljeto prekrižen nakon što je samoinicijativno napustio pripreme na Kupresu. Zrinjski mu ovdje daje drugu priliku, ali daleko od toga da je riječ o samilosti kluba - očekuje se da Arežina ponovno zasja.

- Sigurno da je riječ o igraču koji ima određene kvalitete s kojima se izdvaja na našem tržištu, rekao nam je šef struke Vinko Marinović, dodajući: Bio je tu i znamo koga smo doveli.

I Katanec je u Zrinjskom, kao i Arežina, bio prije nego je sadašnji šef struke došao Pod Bijeli brijeg. U Speziju je prošle sezone otišao niti mjesec nakon operacije trbušnog zida, pa nije ni bilo čudno što nije igrao. Marinović zna sve što treba znati...

- Dokazao se u vrlo kratkom vremenu koje je proveo u Zrinjskom koji je od njegove prodaje i zaradio. Katanec nam je bio opcija još ljetos, ali najvažnije da je sada tu.

Općenito, snažan je dojam da je ovdje riječ o dvojici povratnika čija će uloga biti jasna.

- Već imamo jaku ekipu, a s njihovim će dolaskom konkurencija dodatno ojačati. Vjerujem da ću biti na slatkim mukama..., a kako će to sve izgledati, vidjet ćemo na proljeće. Pred nama je šest tjedana priprema za vrijeme kojih ćemo pokušati složiti sve elemente.

Hoće li ovo biti sve promjene u kadru, još se ne može ustvrditi.

- U kompletu nismo planirali praviti velike promjene, ali ovisit će to i o eventualnim odlascima. Za sada na tom planu nema novosti.

Sedam do osam utakmica

Plan priprema Zrinjskog već je uvelike formiran. Datumi su određeni, uskočit će eventualno još možda jedan protivnik. Prvi duel na rasporedu je 26. siječnja, kada će Plemiće u Međugorju testirati Osijek. Prije polaska za Istru i nastup na Istria Winter Cupu (od 31. siječnja do 7. veljače) možda uskoči još jedan protivnik, što će reći da djeluje kao da od nastupa na Memorijalu u Gabeli neće biti ništa - domaćin GOŠK najavio je da na turniru želi vidjeti Mostarce, Široki i Dinamo. U Istri čekaju četiri utakmice nakon kojih će Pod Bijeli brijeg 13. veljače stići Cibalia, a sedam dana nakon toga na rasporedu je generalka za nastavak proljeća, utakmica s Olimpicom. "Treba nam sedam do osam utakmica..., s dobrim protivnicima", smatra Marinović.

Dnevni list