FOTO  HŠK Zrinjski: 'Ajde grade, što si stao...

HŠK Zrinjski, hercegovački derbi, tribine

Netko bi pomislio da se tražila karta više za derbi 20. kola, ali to nije bio slučaj. U utakmici iznimnog rezultatskog, ali i psihološkog značaja Plemići su bili bolji od FK Krupa rezultatom 3:1. Pogotke za pobjedu aktualnog prvaka postigli su Stojkić, Todorović i Bilbija dok je za goste strijelac jedinog gola bio Koljić.

Pred Plemićima je prva četvrtfinalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine. Ždrijeb je aktualne prvake spojio s NK Široki Brijeg kojem ove sezone ne ide najbolje. Širokobriježani će svoje šanse za ulazak u europska natjecanja tražiti preko kupa, a dobro je poznato da u ovakvim utakmicama forma nije najrelevantniji faktor. Hercegovački derbiji su posebne utakmice koje obiluju lijepim potezima, ali i borbenim startovima. Ono što već godinama odlikuje utakmice između Zrinjskog i Širokog Brijega jesu popunjene tribine bez obzira radilo se o stadionu pod Bijelim Brijegom ili stadionu Pecara. 

Plemići u puno boljem ozračju dočekuju ovaj četvrtfinalni okršaj, ali to se ne odražava na adekvatnu popunjenost tribina. Nažalost, čini se kao da Mostarce bosanskohercegovački nogomet ne zanima. Tužna je to "stvarnost" u kojoj živimo. Pune bašte kafića, pune kladionice, upaljeni prijenosi utakmica između "giganata" Swansea i Burnleya ili pak WBA i Crystal Palacea dok tvoj klub igra. Da, tvoj klub. Zrinjski je upravo to. Klub svih Mostaraca, klub koji tolike godine osvjetlava obraz grada na Neretvi i koji na kraju krajeva, pronosi ime Mostara Europom već duži niz godina. 

Pokazali su Plemići da se mogu nositi s ekipama koje godinama igraju grupne faze europskih natjecanja pri čemu se to odnosi ponajviše na poljsku Legiju te slovenski Maribor. Zrinjskom nije dovoljna podrška samo u tom dvomeču, već kroz čitavu sezonu. Želiš ugostiti nekog europskog velikana na svom stadionu? Dođi i pokaži da si i ti uz Zrinjski, da si dio iste ljubavi što spaja tuge i veselja. 

 

HERCEGOVINA.info