Hrvoje Miličević: ‘I dalje vjerujem da možemo do Europe’

Slaven Musa, Hrvoje Miličević

Primjerice, Toni Šunjić je na svoj devetnaesti rođendan imao samo dva službena nastupa za prvu momčad, dok ih je Miličević skupio već 31. Tako je u dosadašnja 22 kola preskočio samo tri utakmice, a u njih osamnaest je počeo od prve minute. S obzirom da tako mladog igrača s ozbiljnom minutažom nema nijedan klub iz vrha, može se zaključiti i da se radi o trenutačno najvrjednijem premierligaškom "eksponatu", još više jer je postao standardni U19 reprezentativac Hrvatske.
Naravno, naći će se i onih koji će reći da je zbog toga i standardan, ali isti kao da zaboravljaju da je važnu ulogu u momčadi Slavena Muse imao i prošlog proljeća kada je Zrinjski bio kandidat za ispadanje. - Moja minutaža jasno potvrđuje da sam ove sezone standardan, zbog čega sam, jasno, najzahvalniji treneru Slavenu Musi. Već ranije sam govorio kako na startu ove sezone nisam očekivao da ću biti standardan, ali vjerujem da trenerovo povjerenje i opravdavam, govori Miličević.

- Naravno, to ne znači da sam prezadovoljan svojim igrama, štoviše, svjestan sam da mogu i moram davati još više, ali isto će reći i moji suigrači, jer smo svi svjesni da možemo više od onog što pružamo, kako individualno, tako i kao momčad, dodao je Miličević.

Jasno, on je također očekivao više iz sedam proljetnih kola.
- Osvojili smo samo devet bodova, tako da ne možemo biti zadovoljni. U nekim utakmicama nismo imali ni sreće, ali sve svemu, morali smo više. U Tuzli nisam bio, tako da o toj utakmici ne mogu govoriti, ali i u onim prethodnim smo mogli bolje.
Svjestan je Miličević da će sada biti jako teško izboriti plasman u Europu, ali kaže da se on i suigrači neće predati.
- Kada se pogleda ljestvica, onda se čini da je četvrta pozicija nedostižna, ali ja ipak vjerujem da je i dalje sve otvoreno, odnosno da možemo do Europe. Sarajevo i Borac imaju jako težak raspored, tako da nam se opet može ukazati prilika, ali važno je da mi budemo pravi do kraja. Zbog toga moramo gledati isključivo na sebe, jer eventualni kiksevi konkurenata neće nam pomoći ako mi ne budemo pobjeđivali. Protiv GOŠK-a nam igra samo pobjeda i nadam se da će već nakon ovog kola naš minus za Borcem i Sarajevom biti smanjen, zaključio je Miličević.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list