Hrvatska u grotlu Poljuda svladala Mađarsku 3:0

Hrvatska, Mađarska

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon četiri i pol godine vratila se u Split gdje je Vatrene u utaimicu protiv Mađarske dočekalo 33. 000 navijača.

Hrvatska je s deset bodova ušla u utakmicu s prve pozicije i bodom viška u odnosu na Mađarsku, a devet bodova ima još i Slovačka. Wales je četvrti u skupini sa šest bodova, ali u odnosu na Hrvatsku, Mađarsku i Slovačku ima utakmicu manje.  

Momčadi su nastupile u sastavima:

HRVATSKA: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić, Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić, Perišić, Petković
MAĐARSKA: Gulacsi, Lovrencsics, Orban, Kadar, Korhut, Kleinheisler, Vida, Dzsudzsak, Sallai, Holman, Szalai
 
Utakmica je počela sjajno za Hrvatsku i već u 5. minuti Modrić je doveo Vatrene u vodstvo 1:0. Za 2:0  u 24. minuti zabio je Bruno Petković! Rebić je presingom oduzeo loptu Lovrencsicsu i dao prizemnu loptu na šest-sedam metara gdje se Petković fenomenalno snašao i petom ugurao loptu u mrežu. Isti igrač postigao je i treći pogodak za Vatrene u 42. minuti. S rezultatom 3:0 otišlo se na odmor.
 
u 55. mintu imali su Vatreni kazneni udarac za povećanje vodstva, ali je gostujući vratar obranio udarac Ivana Perišića.
 
Kleinheisler je zbog grubog prekršaja dobio drugi žuti karton i zaradio je crveni karton, te su gosti ostali s igraćem manje. Nakon visokog vodstva izbornik Dalić je izvršio tri izmjene. Uz ovaciju izašli su Perišić, Modrić i Rakitić, a ušli su Brekalo, Kovačić i Vlašić.
 
Hrvatska je do kraja imala još nekoliko dobrih prigoda, ali rezultat se nije mijenjao. Nakon ove pobjede Hrvatska je ostala prva u skupini s 13. bodova.
 
HERCEGOVINA.info