Hrvatska U-21 ipak ostala bez EP-a

mladi vatreni
Nakon poraza 1:2 u prvoj utakmici doigravanja za odlazak na europsku smotru, odigranoj u petak u Wolverhamptonu, Hrvatska U-21 nije uspjela nadoknaditi zaostatak i izboriti mjesto na završnom turniru.

Već na samom otvaranju utakmice sjajnu je prigodu propustio Pašalić, a s druge strane uzvratio je Kane. No, nije se dugo čekalo na pogodak. U devetoj minuti Carroll je izveo udarac iz kuta, a Moore ostao nečuvan u kaznenom prostoru i silovito poslao loptu u rašlje.

Imale su obje momčadi prigode tijekom prvog dijela, a hrvatske je udarce zaustavljao engleski vratar Butland. Izbornik Gračan morao je nakon pola sata igre zamijeniti Rebića te je ušao Bagarić, a izjednačenje je stiglo u 38. minuti.

Tada je Halilović dugačkom loptom uposlio Livaju, koji se othrvao čuvaru i poslao loptu ispod Butlanda u mrežu.

U nastavku je akcije ponovno bilo na obje strane terena, pri čemu je Pjaca pucao pokraj gola, Kane preko njega, a Berahino je pogodio vratnicu.

Ključni se trenutak zbio u 73. minuti, kada je Hughes uspio pucati kroz dvojicu hrvatskih braniča i precizno naciljati donji Livakovićev kut za prednost Engleske 2:1. Taj je pogodak potvrdio da će izabranici Garetha Southgatea sljedeće godine putovati u Češku na Europsko prvenstvo.

U-21: HRVATSKA - ENGLESKA 1:2 (1:1)
Doigravanje za EP 2015., uzvratna utakmica.
Stadion Cibalije, Vinkovci.

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Strijelci: 0:1 - Moore (9'), 1:1 - Livaja (38'), 1:2 - Hughes (73')

Žuti kartoni: Carroll (56')

Hrvatska: Livaković, Milić, Datković, Mitrović, Miloš, Bradarić, Pašalić (od 67' Caktaš), Halilović (od 79' Mišić), Pjaca, Rebić (od 34' Bagarić), Livaja. Izbornik: N. Gračan

Engleska: Butland, Dier, Shaw, Gibson, Hughes, Moore, Caskey, Carroll, Redmond (od 85' Ince), Berahino, Kane. Izbornik: G. Southgate.

hns-cff.hr