Hrvatska-Španjolska 0:3

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija zaslužila je bolji tretman svih jer su dečki veliki talenti, imaju potencijal da sutra (a neki to rade već danas) nose A reprezentaciju. I zato se i njihova želja mora poštovati. A oni nisu željeli igrati u Varaždinu jer u utakmici sa Srbijom u skupini ondje nisu imali dobru podršku, piše večernji list.

Slaba priprema

Iako je u Varaždinu počelo lijepo, tribine su bile dobro popunjene, dobro se navijalo, ozračje je konačno bila pravo. Zaslužili su mladi igranje i u boljem terminu, oni su u susretu sa Španjolskom, na posljednjoj stubi do EP-a. Zaslužila je reprezentacija i kvalitetnije ljude uza se, nekog sposobnog menadžera koji bi omogućio Draženu Ladiću da može gledati DVD s prve utakmice u Burgosu. Jer, DVD su dobili, ali ga na svojim računalima nisu mogli otvoriti.

Naš je izbornik najavio brojne izmjene, te je to i napravio, samo je pet igrača bilo u udarnoj postavi iz prvog sraza (Kelava, Vida, Ademi, Maloča i Badelj). I onda je naše snašla velika nevolja već nakon desetak minuta, Rakitić je dobio udarac u glavu, srušio se i ostao besvjesno ležati, svi su mahali prema liječnicima, hitnoj pomoći. Srećom, Ivan je ustao, ali sav krvav više nije mogao igrati. Posljedica je izbijeni zub.

Jednako je tako šteta što Rakitić nije iskoristio našu lijepu akciju koju su mu priredili Vida i Badelj. Izlaskom Rakitića Španjolska je apsolutno preuzela kontrolu i samo čudom Lopez, Parejo i Mata nisu zabili zicere, a bilo je i još mnogo prilika za goste. A Hrvatska je prijetila rijetko, lako je gubila loptu, dugim dodavanjima predavala je suparniku i mogla je biti zadovoljna s 0:0 na poluvremenu. Oremuš je u drugom dijelu zatresao mrežu, no gol mu suci nisu priznali tvrdeći da je igrao rukom, iako se čini da je igrao ramenom.

U nastavku smo vidjeli bolju Hrvatsku, Ladićevi su izabranici preuzeli igru. Nažalost, potom je pao pogodak, bio je prekršaj na Kelavi, ali suci ga nisu sudili i Dominguez je zabio i potvrdio odlazak Španjolske na Europsko prvenstvo.

Prekid od 10-ak minuta


Bolji su mladi Španjolci, a pomogao im je i sudac, kojeg su navijači na kraju gađali zbog isključenja Lovrena. Prekid je trajao gotovo deset minuta, pobojali smo se i težih posljedica, ali utakmica je ipak nastavljena. Bez sretnog kraja. Kasnije je i Lopez zaključio priču golom za 2:0, da bi Suarez u samoj završnici pogodio za 3:0.