Hrvatska se vratila u Top 10 na svijetu

Hrvatska nogometna reprezentacija se vratila u krug deset najboljih reprezentacija svijeta. Na novoj ljestvici FIFA-e Hrvatska se nalazi na devetom mjestu.

Pomak je to za dva mjesta naprijed u odnosu na prošlu ljestvicu kada je Hrvatska bila jedanaesta. Zaostatak za osmim Portugalom je nešto manji od pedeset bodova, a za sedmim Urugvajom nešto manji od sto bodova, prenosi jutarnji list.

Ispred Hrvatske se dogodila samo jedna promjena, po kojoj su Brazil i Njemačka zamijenili mjesta. Brazil se sada nalazi na trećem, a Njemačka na četvrtom mjestu. Još su uvijek Španjolska nalazi u uvjerljivom vodstvu, dok je druga Nizozemska. Peta je Argentina, šesta Engleska, a strašan skok je napravila Rusija koja je skočila za petnaest mjesta i time zatvara krug deset najboljih.

Glavni suparnik Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP 2012., momčad Grčke, ostala je na 12. mjestu, dok su padove upisali Izrael (za dvadeset mjesta, 56.), Latvija (za četiri mjesta, 72.) i Malta (za osamnaest mjesta, 168.). Jedini pomak naprijed bilježi Gruzija (za četrnaest mjesta) i sada su 75.

Istaknimo da Zlatko Kranjčar i njegova Crna Gora spremno jurišaju naprijed na ljestvici, te su na novoj 26. momčad na svijetu (to je uzlazna putanja za četrnaest mjesta). Bosna i Hercegovina je na 53. mjestu.