Hrvatska sa Srbijom i BiH dobiva Euro 2020?

ep nogomet, Hrvatska, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, izrael, Vatreni, Hrvatska, latvija, Vatreni, baraž, Vatreni, Hrvatska, BIH, stadion, Turska, Vatreni, Hrvatska, Srbija, Hrvatska, navijači, Vatreni, ulaznice, Hrvatska, Hrvatska zemlja, italija, Vatreni, navijači, Hrvatska zemlja, BIH, vatrenii, Hrvatska zemlja, UEFA, Hrvatska zemlja, navijači, Hrvatska, navijači, zabrana, zabrana navijača, Hrvatska, grčka, navijači, hrvatski navijači, Hrvatska, grčka
Prema pisanju Duetsche Wellea, a kako prenosi B92, postoje nekakve indicije da bi se Euro 2020. godine mogao organizirati u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. Prema tom navodu, krenula su i razmišljanja čelnika nogometnih saveza zemalja iz regije.

Predsjednik NS Srbije Tomislav Karadžić podsjetio je da velik broj članica UEFA-e živi i radi na ovim prostorima.

'Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA-e da se opredijeli za jedno takvo natjecanje. Što se tiče NS Srbije, mi takvu ideju podržavamo', rekao je Karadžić.

Predsjednik NS BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organiziraju tako veliko natjecanje.

'Ako FIFA i UEFA budu htjeli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bismo mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude', kaže Čolaković.

Glavni tajnik Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo provesti odgovarajuće procedure u svakoj od država.

'Kako je riječ o velikim troškovima organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizirati, nego mora imati logističku podršku svoje vlade', istaknuo je Srebrić.

U tekstu koji potpisuje Deutsche Welle navodi se da ministarstva u regiji koja se bave sportom smatraju ideju prihvatljivom, ali i mišljenja građana koja su, očekivano, podijeljena, kao i probleme koje bi trebalo riješiti. Organizator Europskog prvenstva 2016. godine je Francuska, a ta odluka donijeta je u svibnju.