Hrvatska reprezentacija protiv Senegala u Osijeku

Hrvatski reprezentativci
Hrvatski reprezentativci

... Hrvatskog nogometnog saveza. Bit će to posljednji test ''Vatrenih'' uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Hrvatska se sa Senegalom još nije sastajala, a afrički doprvak iz 2002. godine trenutačno drži 27. mjesto FIFA-ine ljestvice najboljih reprezentacija kao druga najbolja afrička reprezentacija.

Te je 2002. godine Senegal stigao i do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji. Na SP-u u Rusiji reprezentacija Senegala igrat će u skupini H zajedno s Poljskom, Kolumbijom i Japanom, dok Hrvatsku čekaju Nigerija, Argentina i Island. ''Senegal nam je izvrsna priprema za Nigeriju, radi se o jednoj od najboljih afričkih selekcija.

Siguran sam da ćemo u Osijeku imati sjajnu atmosferu uoči odlaska u Rusiju. Vjerujem u snagu Hrvatske, želimo biti sposobni u Rusiji igrati s najjačim selekcijama, a utakmica sa Senegalom uklapa se odlično u naš plan priprema za Svjetsko prvenstvo'', izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, piše Hina.

Hrvatska reprezentacija će idućeg mjeseca gostovati u SAD-u gdje će u najjačem sastavu odigrati dvije pripremne utakmice. Hrvatska će 23. ožujka na Hard Rock stadionu u Miamiju igrati protiv Perua, a četiri dana kasnije suprotstavit će se Meksiku na stadionu AT&T u Dallasu. Prije SP-a u Rusiji, ''Vatreni'' bi trebali odigrati i prijateljski susret s Brazilom. Hrvatska će s peterostrukim svjetskim prvacima snage odmjeriti 3. lipnja na kultnom Liverpoolovom stadionu Anfield.