Hrvatska protiv Gruzije igra na Poljudu

Split je nakon svih nesuglasica i prepucavanja ipak dobio domaćinstvo kvalifikacijskog susreta za Europsko prvenstvo s Gruzijom, koji će se igrati 3. ili 4. lipnja na stadionu na Poljudu.

To je definitivno dogovoreno nakon što je jutros delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem i izbornikom Slavenom Bilićem, posjetila čelnike Hajduka i Grada Splita.

Maksimir i Poljud će u sljedećim kvalifikacijskim ciklusima imati ravnopravan tretman po pitanju domaćinstva utakmica reprezentacije, najavio je na konferenciji za novinare održanoj nakon razgovora Srebrić, dodavši da je osnovna intencija HNS-a da nacionalna vrsta u budućnosti u kontinuitetu igra u Splitu, ali i u drugim hrvatskim gradovima.

S predstavnicima HNS-a postigli smo sporazum o povratku reprezentacije u Split. Načelno smo se dogovorili da će Poljud i Maksimir imati ravnopravan status. Mislim da smo ovim dogovorom premostili 14 godina nepravde i da ćemo sada krenuti pravim putem, rekao je istom prigodom trenutačni i privremeni predsjednik Hajduka Josip Grbić.

Izbornik Slaven Bilić obećao je da će njegovi izabranici u dvoboju s Gruzijom napokon prekinuti prokletstvo Poljuda, na kojemu nacionalna momčad nikad nije upisala pobjedu.

Podsjetimo, posljednja službena utakmica reprezentacije u Splitu odigrana je davnog 2. travnja 1997. godine. U međuvremenu je, doduše, Poljud u prijateljskim dvobojima vidio momčadi poput Brazila i Nizozemske.

izvor: hrt.hr