Hrvatska odradila prvi trening poslije okupljanja

izbornik Igor Štimac, nogomet, kvalifikacija za SP, Hrvatska, uoči dvoboja s Belgijom i Škotskom, Darijo Srna, Josip Šimunić, Ivan Rakitić
Među igračima na koje računa izbornik Igor Štimac, na prvom treningu nije bilo Ivana Rakitića, koji će se priključiti naknadno.
Hrvatski nogometaši započeli su pripreme za završne nastupe u svojoj skupini europskih kvalifikacija za SP u Brazilu. Hrvatska će u petak na Maksimiru ugostiti Belgiju, a za kraj puta u skupini, 15. listopada srest će se sa Škotskom u Glasgowu.

Podsjetimo, Belgijci su korak do izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, s pet bodova prednosti pred drugoplasiranom Hrvatskom, a ukoliko ostanu na drugom mjestu, Štimčevi izabranici još trebaju osigurati dodatne kvalifikacije. Za to će morati biti među osmero najboljih drugoplasiranih u devet skupina.

Prvi trening uoči dvoboja s Belgijom i Škotskom Hrvatska je u ponedjeljak odradila na terenu Hitrec-Kacijan, pomoćnom igralištu maksimirskog stadiona. Od igrača na koje izbornik Igor Štimac računa, nije bilo Ivana Rakitića, u posljednje vrijeme raspucanog u dresu Seville, koji će stići naknadno.

Hrvatska u preostale dvije utakmice u skupini A neće moći računati na Josipa Šimunića, koji je suspendiran zbog isključenja u gostujućem ogledu sa Srbijom, a protiv Belgije neće biti ni kapetana Darija Srne, zbog viška žutih kartona.

"Naravno da će neigranje Šimunića i Srne biti veliki hendikep za nas jer se radi o dvojici standardnih i iskusnih igrača", rekao je izbornik Štimac na početku radnog tjedna, a prenijela je Hrvatska radiotelevizija: "Dodatni problem za nas bit će i činjenica što Belgija u Zagreb dolazi u odličnoj formi. Velik broj njihovih igrača standardno igra u svojim klubovima, i to na visokoj razini."

Izvor: hrsport.net