Hrvatska na Wembleyu prva testira novog izbornika

modric protiv engleza
... Wembleyu, javljaju engleski mediji, iako još nema službene potvrde iz Hrvatskog nogometnog saveza. Prema engleskim listovima, Hrvatska će se sučeliti Englezima u prvoj službenoj utakmici njihova novog izbornika Sama Allardycea.

Engleze četiri dana kasnije čeka prva utakmica kvalifikacija za SP 2018 sa Slovačkom, a kako je otpala pripremna utakmica sa Češkom, za protivnika je odabrana Hrvatska. Momčad Ante Čačića u kvalifikacijama dočekuje Tursku 5. rujna pred praznim Maksimirom.

Hrvatska je s Engleskom triput igrala na Wembleyu i ubilježila pobjedu, remi i poraz. Godine 1996. nije bilo govolova u prijateljskoj utakmici, u studenome 2007. “Vatreni” su na mitskom stadionu svladali Engleze s 3:2 i selekciju koju je vodio Steve McLaren ostavili bez plasmana na Euro 2008. Englezi su se “osvetili” u kvalifikacijama za SP 2010, kada je Hrvatska doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti (1:5).

S Engleskom je hrvatska nogometna reprezentacija igrala ukupno sedam utakmica, četiri puta su pobijedili Englezi, dvaput Hrvati, a jedna utakmica je završila neriješeno.

HINA