Hrvatska je zabila golove uz našu veliku pomoć

izbornik grčke

... gdje smo ozbiljno pogriješili, ali Hrvatska je u prvom dijelu radila veliki pritisak na nas. Mi nismo bili spremni odgovoriti na taj stil igre - rekao je grčki izbornik Michael Skibbe nakon teškog poraza protiv Hrvatske (1:4), piše Goal.

Dodao je kako neće biti lako u uzvratu.

- U nastavku smo bili bolji, igrali dosta bolje, imali neke prigode, ali na kraju mislim da je rezultat zaslužen. U ovom trenutku Hrvatska je u dobroj poziciji, neće nam se biti lako podignuti nakon ovog poraza. Ali, pred nama je još 90 minuta. Uz malo sreće mogli smo zabiti za 4:2 u zadnjoj minuti, to bi izgledalo puno ljepše. U drugoj utakmici moramo izgledati puno bolje, moramo parirati Hrvatskoj u sredini terena, tek se onda možemo nadati pobjedi. Pa možda i nekom većem uspjehu.

Skibbe je naglasio da ovo nije bila prava slika Grčke.

- Ali, kada tako pogriješimo kod prvog i četvrtog gola, teško je parirati Hrvatskoj. Mi možemo puno bolje, siguran sam da će tako biti u nedjelju. Svi smo zajedno momčad, svi radimo pogreške. Ja kao izbornik, tako i igrači na terenu. Ne mislim da sam večeras napravio puno pogrešaka, ali u nogometu svi griješimo. Vjeruje u potporu navijača.

- Sigurno će u uzvratu biti puno navijača, svi oni zanju gdje smo bili prije dvije godine, a gdje smo danas. I vjerujem da ćemo imati veliku podršku navijača.

Sokratis Papastathopoulos je bio vrlo opasan naprijed, zabio je gol...

- Nismo bili pravi, Hrvatska je bila bolja, a mi nikad nismo načinili toliko pogrešaka. Takve pojedinačne pogreške dosad nismo radili. Ne, ne slažem se da je problem u sustavu igre, nije kriv izbornik. U nedjelju očekujemo pun stadion, 90 posto smo ispali, ali mporamo pokazati da mi nismo momčad koja gubi 4:1. Igrat ćemo kao da je 0:0, uzdignute glave - kazao je Sokratis.