Hrvatska je toliko bolja da se mora prošetati kroz Grčku

Miroslav Ćiro Blažević, Rama, Miroslav Ćiro Blažević legenda, izbori, BIH, Miroslav Ćiro Blažević, Ante Čačić, Miroslav Ćiro Blažević, grčka, Miroslav Ćiro Blažević legenda, HNS, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, BIH
...Grčka ne bi smjela predstavljati problem za Hrvatsku. Pa se malo prisjetio i svojih iskustava...

"Prvo, ja od Grka nikad nisam izgubio, a dobio sam ih u najbitnijoj utkmici, možda i svog života. U paklenom Solunu gdje sam i sam bio nekad trener, u kvalifikacijama za Francusku 1998. godine. Da tu utakmicu nisam dobio smijenilo bi me, ne bi danas pričali o nikakvoj medalji, nego o nekom tamo Ćiri koji je propao s hrvatskom reprezentacijom".

Dobro, a danas, kako će sada biti?

"Ajmo ovako, ogledajte Fifinu ljestvicu, pa pogledajte gdje je ta Grčka a gdje smo mi. Kakve igrače imamo mi, kakve oni? Ja na to gledam drugačjie nego vi, vi svi sebi dozvoljavate da govorite hipotetički. Hrvatska je toliko bolja da se mora prošetati kroz Grčku. Slikovito rečeno, na sastanku se moramo dogovoriti koliko ćemo golova dati, a onda na utakmici dati još dva više".

Imate kakav savjet?

"Krucijalno će biti kako ćemo se postaviti, ako počnemo razmišljati da bi oni mogli ovo ili ono onda ćemo se pogubiti. Mi doslovce moramo razmišljati samo o sebi, toliko se zanijeti da ih pometemo s terena. Najbolje da izgubimo još od Grčke. Pa, bolje onda da se prestane igrati nogomet u nas. Apsolutni smo favoriti, bolji smo kud i kamo, ne smijemo se bojati i ništa drugo. Ovdje se samo nas nešto pita, Grke se ne pita ništa"!

Dnevno.hr